Tabelası kaldı yadigar!

Tabelası kaldı yadigar!

admin
admin
06 Kasım 2018 Salı 22:11
Tabelası kaldı yadigar!

Samih Uylaş, Yakutiye Belediye Başkan yardımcılığı yapmış, uzun zamandır İstanbul’da ikamet eden bir hemşehrimiz. Yılda en az sıla-ı rahim yapan bu işadamımız geçtiğimiz günlerde yine memleketi Erzurum’a gelmişti.

Kendi meclis üyeliği döneminde konuşulan ama uygulamaya sokulmayan Kentsel dönüşüm için içinde kendi doğduğu mahallesinin de olduğu mahallelerin yıkılması, onu da üzmüş görünüyordu. ‘’Bir tarih yok oldu. Bütün anılarımız yerle bir oldu. Kentsel dönüşüm modern yaşam için gerekli bir çalışma ama keşke bu iin başka bir yolu olsaydı’’ diyen Uylaş, doğduğu mahalle olan Hasan-i Basri Mahallesi’nin de bugün tarihin karanlık sayfalarında olmasına içerliyor.

Uylaş, sırf eskiyi hatırlamak için bir şey yapmış, mahallesindeki doğduğu sokak olan Gençağa Sokak’ın tabelasını bulmuş, onu da İstanbul’a götürdü. Daha önce geldiğinde yapamadığını bu defa yaptığını belirten Uylaş, kendi doğduğu sokağın tabelasını bir şekilde ele geçirdiğini ve bunu ömrü boyunca evinde taşıyacağını belirterek anılarını tazeleyeceğini söyledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.