SU ŞİİRLERİ ŞÖLENİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü’nce Dünya Su Günü Münasebetiyle Su Şiirleri şöleni düzenlendi.

24 Mart 2012 Cumartesi 11:20
SU ŞİİRLERİ ŞÖLENİ
Programda ayrıca etkinlikler kapsamında düzenlenen su konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan törene şairler Nurullah Genç, Murat Ertaş, İsmail Bingöl, Mehmet Yaşar Genç, Muhammet Hanifi İspirli, Ekrem Karadişoğulları, Tacettin Şimşek ve Rıdvan Canım katıldı.
Yoğun ilgi gören programın açılış konuşmasını yapan ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Dünya su gününün amacının politik ve toplumsal su bilincini geliştirerek, global su anlayışını yerleştirmek ve su kullanımda sorumluluk ilkesini yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, “Türkiye’de 26 havza ve 677 baraj ve gölet bulunmaktadır ancak Türkiye su zengini bir ülke değildir” dedi.
“Suyun önemini gençlerle, öğrencilerle paylaşmak ve su bilincini daha etkin bir şekilde anlatmayı kendimize bir vazife addediyoruz” diyen ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesinin de destekleriyle bu sene 3.’sü düzenlenen su şiirleri şöleninin artık gelenekselleştiğini söyledi.
Program dereceye giren öğrencilerin şiir ve kompozisyonlarını okumalarıyla devam etti. Daha sonra sırayla sahneye çıkan şairler, salondaki izleyicilere bir şiir ziyafeti yaşattı. Son bölümde su konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere mansiyon ve altın verildi.
Geceye şiirleriyle renk katan şairlerde, programı izleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun elinden plaketlerini aldılar.

Editör

Son Güncelleme: 24.03.2012 13:01
Anahtar Kelimeler:
SU ŞİİRLERİ ŞÖLENİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.