Son keşfim Refik Durbaş oldu!

Son keşfim Refik Durbaş oldu!

admin
admin
28 Ağustos 2018 Salı 13:30
Son keşfim Refik Durbaş oldu!

Vedat REFAYELİ

Refik Durbaş adını duyardım ama doğrusu son kitabını okuduğumda onun da Erzurumlu bir hemşehrimiz olduğunu daha yeni öğrendim.

Onun, Doğan Yayın’dan çıkan Edebiyat Anılarda Yaşar kitabını okudum, yakın tarihte ne kadar ünlü, ünsüz şair ve yazar var, anılarına yer vermiş. Can Yücel’den, Yahya Kemal’e, Reşat Nuri’den Cemil Meriç’e kadar, çok yazarın ilginç anılarını paylaşmış, büyük bir zevkle soluk almadan okudum. Yazı dili mükemmel bir yazı adamı Refik Durbaş.

Uzun yıllar çeşitli gazetelerde düzeltmen, köşe yazarı olarak çalışmış bir isim. Biyografisinde farkettim Erzurumlu olduğunu, onu keşfettim , onur duydum. Refik ağabey bu kitabında bir de Erzurum ile ilginç bir anekdotu aktarmış. Yaşar Kemal meşhur olan İnce Memet kitabını yazarken İstanbul’da etkili bir kış varmış.

3 ayda tamamladığı bu romanını yazarken Erzurum’dan aldığı yünlü eldivenleri takarak yazmış.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumRefik Durbaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.