Siyahilerden hançer barı!

Siyahilerden hançer barı!

admin
admin
14 Mayıs 2019 Salı 17:48
Siyahilerden hançer barı!

Vedat REFAYELİ

Sizi bilmem ama Erzurum’da ikame olan Suriyeli ve Afgan nüfusunun ne kadar olduğunu aşağı yukarı bilirdim ama 2 bin 600 yabancı öğrenci bulunduğunu ilk defa öğreniyorum.

Geçtiğimiz günlerde Erzurum’da gerçekleşen Uluslararası Öğrenci Buluşması proğramı vesilesi ile öğrendim bu sayıyı da. Kısa adı UDEF olan Uluslararası Öğrenci Derneği’nin kurucu başkanlarından olan arkadaşımız sevgili Özkan Yıldırım’ı dinlediğimde sadece şaşırmakla kalmadım bayağı bir bilgi sahibi de oldum.

En çok da 87 ülkenin vatandaşı olan bu yabancı öğrencilerin öğrenim gördükleri bu şehre, Erzurum’a nasıl uyum sağladıklarına şaş kaldım, şaşa kaldım! Bir defa Erzurum’un bütün mahallelerini biliyorlar ve gelen yabancı bir turiste rahatlıkla adres gösterebiliyorlar. Yöresel yemeklerin hepsini biliyor ve illaki tatmışlıkları var.

Erzurum tarihinin bilincindeler, nasıl bir şehirde olduklarını farkındalar. Erzurum kültürüne de uzak değiller. Mesela bu yabancılardan oluşan bir bar ekibi de var ki, videolarını seyrettim, çok da iyi oynuyorlar. En azından 3 bar biliyorlar ve son oyunlarını da zaten son etkinlik kapsamında Kent Meydanında yapmışlar.

Özellikle hançer barı oynayan siyahi oyunculara bayıldım. Kırk yıllık Erzurumlu gibi hançer barını oynuyorlar, sanki de bar oynamasını bilmeyen çoğu Erzurumluya mesaj veriyor, nazire yapıyorlar! Özkan başkanla görüşürken ben bu yabancı öğrencilere sürekli yabancı derken o her seferinde ‘’yabancı değil, misafir’’ diye düzeltmeleri dikkatimi çekti.

Onları yabancı olarak görmediklerini söyleyen Özkan başkan, bu çocukların ülkelerine döndükten sonra Erzurum kültürünü orada da yaşatacaklarından hiç kuşkularının olmadığını belirtiyor ki eh artık haksız da sayılmaz hani!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.