ŞEHİTLERE KARDAN HEYKEL

Sarıkamış'ta 60 bin askerin şehit olmasının 98'inci yıl dönümü nedeniyle 3- 6 Ocak günleri arasında düzenlenecek olan 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' anma programında Kars Valiliği ve Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından kardan şehit heykellerinin yapımına başlandı.

03 Ocak 2013 Perşembe 09:18
ŞEHİTLERE KARDAN HEYKEL

Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Allahuekber Dağları’nda donarak şehit düşen 60 bin Türk askeri anısına Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından kardan şehit heykelleri yapılıyor. 80 kamyon karın kullanıldığı 150 metrekare alan üzerine yapılan kardan şehit heykellerinin figürleri ise itfaiye aracıyla sıkılan suyla donduruluyor.
Okul Müdürü Talip Oğultarhan, 4 gündür kar taşındığını ifade ederek her yıl bu etkinliklere kardan şehit heykelleri yaparak katkı sunduklarını anlattı. Oğultarhan, "Bu yılki çalışmamız, resim öğretmenleri Özgür Terzi ve Sinan Güzel’in koordinesinde 25 kişilik öğrenci grubu tarafından yapılıyor. Tabii biz de şehit dedelerimize küçük de olsa hem bir vefa borcu, hem de öğrencilerin tarih bilincini canlı tutarak, bu toprakların ne şartlarda kazanıldığını anlatmaya çalışıyoruz. Bundan da son derece gurur duyuyoruz. Kardan şehit heykelleri 5 Ocak günü halkın beğenisine sunulacak" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 03.01.2013 09:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.