ŞEHİR TİYATROSU'NDAN “HER TELDEN KABARE“

Erzurum şehir tiyatrosu “ Her telden kabare “ adlı oyunu 21-27 nisan tarihlerinde il sağlık müdürlüğü salonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla sahnelendi.

30 Nisan 2014 Çarşamba 08:33
 ŞEHİR TİYATROSU'NDAN “HER TELDEN KABARE“
Yoğun ilgi gören oyun seyirciler tarafından oyun sonunda ayakta alkışlandı. Bu ilgiye karşılık oyun mayıs ayında Devlet tiyatroları salonunda tekrar sahnelenecek.

Avrupa birliği naralarının atıldığı günümüzde oyunda şu mesaj çok dikkat çekmekteydi. “ Ya bırakın Avrupa birliğini. Avrupa birliği gelsin Türk birliğine girsin” mesajı dakikalarca alkışlandı. Kızına nasihat da bulunan babanın kızına “ Sen hala ne diye oynaştasın. Sende fatihler doğuracak yaştasın. Sen iffetinle, adabınla, edebinle iyi bir aile kuracaksın. Bu millete şerefli evlatlar yetiştirecek Dünyanın en ulvi duygusu Annelik duygusunu yaşayacaksın. “ mesajları oldukça anlamlıydı. Oyunun sonunda seyirciler tüm oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

Birbirlerini deli gibi seven evlenmeye karar veren iki gencin başından geçenler ve bir türlü evlenememeleri, hep engel çıkması. Ailenin önemi ve değeri ana tema olarak oyunda işlendi.

Kıssadan hisse hicivlerle başlayan oyunda, hastanede geçen olaylar mizahı bir dille anlatıldı. Oyun, hem hastaların, hem de sağlık emekçilerinin gözünden ülkemizdeki sağlık sorunlarını, hasta - doktor, doktor - bürokrasi, hastabakıcı, hemşireler ve çarpıklıklar sahnelendi.

Oyunun Yönetmeni Semih Yetimoğlu, “Tiyatro sanatı toplumsal duyarlılığı artırmayı, kişiler arası iletişimin ve birey-toplum ilişkisinin anahtarlarını ortaya koymayı, yanlışları göstermeyi, doğruları desteklemeyi ve en önemlisi tüm farklılıklara rağmen, karşılıklı sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, üretmeyi, kendini başkasının yerine koyarak düşünme kültürünü geliştirmeyi hedefliyoruz tiyatro yoluyla. Bizi yalnız bırakmayan izleyen ve destek veren tüm tiyatro dostlarına çok teşekkür ederiz.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 30.04.2014 08:43
Anahtar Kelimeler:
Erzurumşehir Tiyatrosu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.