‘ŞEBELEBETTİN PAŞA’ İLE KAHKAHA KRİZİNE GİRDİLER

Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Şebelebettinpaşa” izleyiciden tam not aldı. EŞT’nin başarılı oyunu seyircinin gülme krizine girmesine neden oldu. EŞT oyuncuları, ulusal televizyon kanallarında yayınlanan ‘Muhteşem Yüzyıl’ adlı diziye gönderme yaptı.

25 Aralık 2012 Salı 10:11
‘ŞEBELEBETTİN PAŞA’ İLE KAHKAHA KRİZİNE GİRDİLER

Nurullah PALA'nın haberi
Tiyatro adına Erzurum’da neşeli günler yaşandı.  Erzurum Şehir Tiyatrosunun sahnelediği “ Şebelebettin Paşa “ adlı   oyunu ayakta alkışlandı. Büyük bir heyecana sahne olan oyunda izleyiciler adeta  gülme krizine girdi. Erzurum  Şehir Tiyatrosu,  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  katkıları ile hazırlanan “ Şebelebettin Paşa “ adlı oyunu İl sağlık Müdürlüğü kültür merkezinde 17-23 Aralık tarihlerinde sahneledi.  Yönetmenliğini  Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu,  Sahne Amirliğini ise Akın Öksöz’ün yaptığı oyun büyük beğeni toplarken  ilgi ile izlendi. Oyunda, ulusal televizyon kanallarında yayınlanan  ‘Muhteşem Yüzyıl’ adlı televizyon dizisine de gönderme yapıldı.

MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİZİNE ERZURUM’DAN GÖNDERME
EŞT oyuncularının müthiş bir performans gösterdiği oyunda Aile içerisinde geçen olayların anlatıldığı , Sevgi ve saygının ana teması işlendi. Seyircilerin nefeslerini tutarak izlediği  ve zaman zamanda kahkayaya boğulduğu oyunda, ‘Muhteşem yüzyıl’ adlı telvizyon dizisine göndermeler yapıldı. Yönetmenler Cumhur Seval ile Semih Yetimoğlu ve ekibinin başarılı oyunu salondan alkış aldı, “Muhteşem Yüzyıl” dizisine yapılan göndermelerde ilgi ile izledi.Oyunun yönetmenleri Cumhur seval ve Semih Yetimoğlu, Sağlık İl Müdürlüğü’nün çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen “Şebelebettin Paşa” adlı oyuna tiyatro severlerin büyük bir ilgi gösterdiğini belirtti. İki tecrübeli yönetmen, “Tiyatro sanatı sevgi ve işbirliği ortamının sağlanmasına katkıda bulunur. Toplum olarak daha gelişmiş, sevgiyi özümsemiş, ilişkilerimizde daha sıcak bağlar yakalamayı amaçlıyoruz tiyatro yoluyla. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz.Türk toplumun ana çekirdeği olan Ailenin önemi ve değeri, özenti, sevgisizlik, yitirilen saygı komedi bir dille işlenmektedir. Güldürmek ve güldürürken düşündürmek, vereceğimiz mesajlarla hafızalarda yer almaktır amacımız.Bizi yalnız bırakmayan seyircimize şükranlarımızı arz ederiz” diye konuştu. “Şebelebettin Paşa” adlı oyunda Teyo Pehlivan dizisi ile tanınan Cumhur Seval bu oyunda farklı bir kişilikle seyirci karşısına çıktı. Seval, salondakileri kahkahaya boğdu. Yoğun bir oyuncu kadrosu ile izleyicinin karşısına çıkan EŞT’nin “Şebelebettin Paşa” adlı oyununda Yönetmenler Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu yer alırken, oyunun Sahne Amirliğini Akın Öksüz yaptı. Teknikde ise Köksal Aydın görev aldı.

Editör

Son Güncelleme: 25.12.2012 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.