Sana bunu çok gördüm Somer şef!

admin
admin
25 Kasım 2021 Perşembe 12:14
Sana bunu çok gördüm Somer şef!

Vedat REFAYELİ

Hemşehrimiz olmasıyla her daim gurur duyduğum Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV 8’de ki MasterChef’in jürisi Somer Sivrioğlu, benim sadece programdaki yorum ve değerlendirmelerini değil, Hürriyet Gazetesi’nin eklerinden Lezzetli Hayat’da ki yazılarını da beğenerek takip ettiğim bir isimdir.

Sempatikliği ile de gönüllerde taht kurmuş olan Somer şef, özellikle bu son döner konulu yazısı ile beni hayal kırıklığına da uğratan isim oldu.

Hem de sahip çıkmamız gereken önemli gastronomik ürünlerden biri olarak gösterdiği ve Türk dönerini dünyada hak ettiği yere taşıyalım dediği döneri anlatırken, bu son yazısında Türkiye’de beğendiği dönerleri ve dönercileri saymış ama Erzurum’dan tek kelime etmemesini yadırgadığımı söylemeliyim.

Daha bir süre önce proğram için geldiği Erzurum’da Somer şef ya döner yememiş ya da yemiş ama beğenmemiş.

Öylesine uzman bir ismin yediği halde beğenmediğini sanmıyorum ama kesinlikle yememiş diye düşünüyorum ve bunu da onun eksikliğine veriyorum!

***

Hele hele Lezzetli Hayat ekinde kendisi ile birlikte Mehmet Yasin, Ebru Erke, Sahrap Soysal, Salih Seçkin Sevinç gibi yakından da tanıdığım gurme ve gastronomi uzmanları ile birlikte Erzurum dönerini görmemezlikten gelmelerini, Erzurum dışındaki 10 favori döner ve dönerci mekanlarından sözetmelerini hiç anlayamadım.

Antakya, Bursa ve hatta hatta Ağrı’da da dönercileri ilk 10’lara alırken Erzurum’un dönerini görmemiş olmanın altında kasıt da ararım!

Başta Hacıbaba olmak üzere Canbaba, Dönercibey gibi mekanları ve ürünlerini görmeden, tatmadan bu kanaata varmalarını kabul edemedim.

Bugün özellikle yemekten anlayanların yemelere doymadığı ve ünü tüm yurda yayılan Erzurum dönerini tatmadan, bilmeden top 10 listesi yapmak ve methiyeler dizmek, bana büyük haksızlık olarak geldi.

Bir Erzurumlu olarak en çok da bu konuda Somer şefe kırıldığımı söylemeliyim, nokta.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.