ŞAİR GENÇ, SEVENLERİYLE BULUŞTU

Atatürk Üniversitesi’nde sosyal kulüpler tarafından düzenlenen “Şiir ve Şair” konulu programa katılan şair Prof. Dr. Nurullah Genç, sevenleriyle buluştu.

25 Aralık 2012 Salı 10:18
ŞAİR GENÇ, SEVENLERİYLE BULUŞTU

Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede konuklarıyla anılarını da paylaşan Genç , “şiir bir güzelliktir, insanlara teksif edilmiş en güzel sözün, insanlara kazandırılmaya çalışılan erdemin, insanlara ve insanların dünyasına çiçek tozu gibi serpilmeye çalışılan mısraların adıdır şiir,” dedi. “Uslu bir pervaneydim ben, 30 yıl yaşadım bu şehirde. Yaptığım tek yaramazlık şiir yazmaktı bu şehirde. Şiir bir yaramazlık mı? diye sorarsanız evet, şiire uzak olanlar için şiir yazmak bir yaramazlıktır. Hayata uzak olanlar için, hakikatin kalbine uzak olanlar için, ilime ve irfana uzak olanlar için, şiir bir yaramazlıktır” diyen Genç, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Yıllar önce ben bu şehirde şiir yazdığımı söylediğimde yaramazlık yapmış gibi azar işittim zaman zaman. Ama ben, hep uslu bir pervane gibi, bu şehrin sokaklarında, caddelerinde, görev yaptığım bu üniversitenin yollarında gittim durdum. Bazen mağaralarını yazdım, bazen siyah gözlerine beni de götür dedim ve bu şehir var olduğum en son ana kadar içimdeki yerini sürdürmeye devam ettirecektir.”
TRT’nin kendisini anlatacak belgesel çekeceğini de söyleyen Genç, etkinliğe katılanlar arasında bulunan Yrd. Doç. Dr. Abdülkerim Dinç’in en vefalı dostlarından biri olduğunu söyledi ve kendisine eşlik etmesi için Dinç’i sahneye davet etti. Akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı programda Genç, “Rüveyda” ,“Siyah Gözlerine Beni de Götür”, “Gözler”, “Gülnare”, “Ben Bir Aziz Değilim”, “Duvak”, “Benim Şiirim” adlı şiirlerini okudu.

Editör

Son Güncelleme: 25.12.2012 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sait 2012-12-25 20:06:00

ya bu sosyal kuluplerin adı sanı yok mu,
bu nasılhaber