SAĞLIK ÇALIŞANLARI “KANSERSİZ YAŞAM”I SERGİLEDİ

Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda kanser taramalarında farkındalığı artırmak amacıyla “Kansersiz Yaşam” adlı tiyatro oyunu gösterime sunuldu.

21 Nisan 2014 Pazartesi 20:30
SAĞLIK ÇALIŞANLARI “KANSERSİZ YAŞAM”I SERGİLEDİ
Gerçekleştirilen tiyatroya Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın Eşi Özden Altıparmak, Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, Erzurum’da kadınlarda en çok görülen kanserin meme kanseri olduğunu ve taramaların öneminden bahsetti.

Çankaya, tarama kapsamında rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve bağırsak kanserinin Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri’nde yapıldığını belirtti.

Çankaya, ayrıca Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Buhara Hastanesi arasında yapılan protokol gereği Buhara Hastanesi’nde de ücretsiz mamografi çekimi yapıldığını, tüm vatandaşların kanser taramaları konusunda duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Tiyatro oyununda Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görev yapan Hemşire Neslihan Kertik, Hemşire Asiye Işıkpınar, Psikolog Duygu Tekerek, Sosyal Çalışmacı Ahmet Muhammet İçcen, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev alan Uzm. Dr. Nurhan Döner yer aldı. Oyun Ümit Kılınç tarafından yazılarak yönetildi. Tiyatro oyununda kanser taramalarının ve erken teşhisin önemi vurgulandı. Tiyatroda, seyircilerle interaktif bölümde kanser taramalarını yaptırmama nedenleri tartışıldı.

Tiyatro sonrası Dr. Nurhan Döner ve ekibi mini konser ile etkinliğe renk kattı. Mini konserde “Kanser Taramaları” ve “Sigara” şarkısı seslendirildi.

Etkinlik Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın eşi Özden Altıparmak, Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’ın oyunculara ve yönetmene çiçek takdimi ile sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 21.04.2014 20:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.