Sabuncuoğlu, 41 yıllık anılarını yazdı

Hürriyet Haber Ajansı, Günaydın Gazetesi ve Doğan Haber Ajansında 41 yıl gazeteci/ yönetici olarak çalışan Kadir Sabuncuoğlu, anılarını yazdı. ‘Bir Ömür, Bin Haber’ isimli kitap, Rönesans Yayınlarından yayımlandı.

admin
admin
24 Kasım 2018 Cumartesi 11:54
Sabuncuoğlu, 41 yıllık anılarını yazdı

‘Dağda, taşta, karda, kışta/ Bir Ömür Bin Haber’ kitabın kapaklarını, Kadir Sabuncuoğlu ile birlikte meslekte uzun yıllar yol arkadaşlığı yapan Gazeteci Öztürk Akkök hazırladı. Mesleki anılar ile deneyimlerden oluşan kitapta, yirmiden fazla tarihi nitelikli fotoğraf da yer aldı.

Bir Ömür Bin Haber’in ‘kitapyurdu.com’, ‘nobelkitap.com’, ‘kitapmatik.com.tr’, ‘kitapsahaf.net’, ‘kitapga.com’ ve Erzurum’da Vehip Atalay Kitap Sarayından temin edileceğine işaret eden Kadir Sabuncuoğlu, kitapla ilgili olarak şunları söyledi:
“Kitapta birbirinden ilginç deneyimlerle anılar var. Gazeteciliğe ilgi duyanlar, bu mesleği yapanlar ve iletişim öğrencileri lerin yararlanacağını deneyimlerle anılar var.
Nazım'ın ‘Erzurum'un kışı zordur balam. Tandırında tezek yakar Erzurum. Buz tutar yiğitlerinin bıyığı...’ dizelerinde olduğu gibi, kar bir metre yağmış ısı sıfırın altında 30 dereceye düşmüş, kimin umuruna! Güneşin yüzünü gördük mü, ceketle dolaşırız biz. O güneşli anlarda sarkıtlar çatılarda erir ve damla damla düşer. Ancak akşama doğru hava yine soğuyunca, o damlalar Evliye Çelebi'nin kedisi gibi havada donar! Kitaptaki anıları o Buzdan Damlalara benzetiyorum. Sizler de o buzdan damlaları, güneşte fazla bırakmayın; yoksa erir.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.