Saatin de restorasyonu oluyormuş!

Saatin de restorasyonu oluyormuş!

admin
admin
15 Ocak 2019 Salı 19:16
Saatin de restorasyonu oluyormuş!

Vedat REFAYELİ

Tarihi eserler restore edilir de tarihi saatler edilmez mi?

Bugünlerde Erzurum’da işte o restorasyon çalışması yapılıyor ve ben buna ilk defa şahit oluyorum. Bir bölümüne benim de katıldığım saat restorasyonu, bildiğin ince iş!

Tabi mevzubahis 200 yıllık tarihi bir saray saati ise elbette ki iş de ince ve de titiz olacak. Mesa Saatcilik’te gerçekleşen restorasyon ile saat bakım ve onarımdan geçiriliyor, tablası yenileniyor. Özel el işlemeli ve tamamı mobilyadan oluşan 2,5 metre uzunluğundaki saat, restorasyonu bittikten sonra yeniden Lalapaşa Camii’nin iç duvarına asılacak.

Aynısı Narmanlı Camii’nde de mevcut bu saatin bir özelliği var, her saat başında adedince gong çalıyor , İtalyan yapımı olması. Restoreyi gerçekleştiren Muhammet Yılmaz, antika olması sebebiyle bu duvar saatinin bir çocuk hassasiyetinde tadilatını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.