RAMAZAN ETKİLİKLERİNE BİR HAFTADA 25 BİN KİŞİ KATILDI

Erzurum’da Büyükşehir ve ilçe belediyelerince gerçekleştirilen Ramazan ayı kültürel etkinliklerine, vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

06 Ağustos 2011 Cumartesi 15:49
RAMAZAN ETKİLİKLERİNE BİR HAFTADA 25 BİN KİŞİ KATILDI
Kentte ilk kez gerçekleştirilen ve Hacivat – Karagöz, tiyatro, semazen ve halk oyunları gösterileri, Kur’an-ı Kerim ve ilahi dinletisi ile sohbet ve konserlerin yer aldığı etkinlere, bir haftada 25 bin kişi katıldı.
Ramazan ayını birbirinden renkli etkinliklerle süsleyen Büyükşehir Belediyesi’nce İstasyon meydanında kurulan platformda, mahalli sanatçılar ve tiyatro ekipleri her akşam gösteri yapıyor. Mahalli sanatçılarının yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ses ve müzik ustaları, Erzurum halkına adeta müzik ziyafeti çekiyor. Halk oyunları gösterileri, orta oyunları, şiir şölenleri, tiyatro, skeç, parodiler, paylaço ve Hacivat – Karagöz gösterileri, Kur’an Kerim ziyafeti, semazen topluluğu gösterisi ve Türk Tasavvuf Musikisi Konserleri Ramazan gecelerine damgasını vuruyor. Öte yandan platformun yanında kurulan lunaparkta çocuklar, eğlenme imkanı buluyor.
Yakuti Medresesi ve Lala Paşa Camisi etrafını açarak Yakutiye Kent Meydanı’nı Erzurumlular’la buluşturan Yakutiye Belediyesi'nce organize edilen etkinlikler kapsamında vatandaşlar konser, geleneksel tiyatro, sohbet, Semazen grubu, Erzurum barları ve şiirlerin süslediği gösterileri yakından takip ediyor. Teravih namazının ardından Kent Meydanı'nda düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında her akşam birbirinden değişik programlar yer alıyor. Kent kültürüyle ilgili sohbetlerin de yer aldığı aktivitelerde ilahi grupları sahne alıyor. Yakutiye Medresesi'nin yanı başında Osmanlı mimarisi örnek alınarak yapılan Osmanlı Sokağı'nda vatandaşlar, etkinliklerin ardından alışveriş yapabiliyor.
Düzenlediği ‘Ramazan’ı karşılama’ etkinliğiyle on bir ayın sultanı Ramazan’ı Kur’an ziyafeti, semazen topluluğu gösterisi, Tasavvuf musikisi konseri, Alvarlı Muhammet Lutfi Efendi Hz. hayatından bir bölümü anlatan tiyatroyla karşılayan Palandöken Belediyesi, Ramazan etkinliklerini Çeçenistan çay bahçesinde devam ettiriyor. İftarda açık olan çay bahçesinde Ramazan etkinliklerini devam ettiren Palandöken Belediyesi, düzenlediği etkinliklerde ilçe halkını sanatçı, tiyarto gösterileri, ilahiyatçılar ve çeşitli gösterilerle buluşturuyor.
Ramazan ayı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenleyen Aziziye Belediyesi’nce, ilçeye bağlı bir mahallede her gün tiyatro gösterisi ve mahalli sanatçıların katıldığı konserler düzenleniyor. Mahalle statüsündeki 20 köyde her gün iftar sonrası karavan sahne ile çocuklara Orta oyunu, Meddah ve Hacivat -Karagöz gösterisi yapılıyor. Zaman zaman çocukların da katıldığı oyunların ardından gecede sahne alan yerel sanatçılar, vatandaşlara müzik ziyafeti veriyor. Etkinlikler kapsamında Kur’an-ı Kerim ve ilahi dinletisi yapılırken etkinliklerde sema gösterileri de yer alıyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.