PROF.DR.ÖMER ÖZDEN HOCA'DAN "RESİMLERLE TÜRK DÜŞÜNCE TARİHİ"

Prof.Dr.Ömer Özden ansiklopedik bir çalışmanın ilk kitabı olacak bir çalışmaya imza attı.

10 Nisan 2014 Perşembe 12:44
PROF.DR.ÖMER ÖZDEN HOCA'DAN
Tanınmış yazarlarımızdan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı olarak araştırmalarına devam etmekte olan Özden, okuyucunun karşısına Türkiye'de bir ilke imza atarak "Düşünce Tarihi"ni resimlerle anlatan yeni kitabı "Resimlerle Türk Düşünce Tarihi" ile çıktı.. 

Türk Düşünce Tarihi; başta Yunanlılar olmak üzere birçok millet, filozoflarıyla, bilim adamlarıyla, sanatkârlarıyla övünüyorlar. Biz ise böyle önemli insanlarımız yok zannıyla dövünüyoruz. Oysaki Türk milletinin de pek çok filozofu, mütefekkiri, bilim adamı ve sanatkârı var. Pek çok düşünür, filozof, bilim adamı ve sanatkârımız, Türk milleti tarafından sahip çıkılmadığı için başka milletlere ait oldukları iddialarına öteden beri rastlamaktayız. Prof. Dr. H. Ömer Özden, bu önemli problemi çözmek için Resimlerle Türk Düşünce Tarihi adlı mütevazı bir çalışma yapmış ve yayınlamış. Bu kitapta İslam öncesi dönemden Cumhuriyet’e kadarki dönemde milletimizin yetiştirmiş olduğu birçok şahsiyet, çeşitli yönleriyle incelenmiş ve bilinmeyen pek çok konu ortaya konulmuş.

Kitap, resimlerle zenginleştirildiği gibi okuyucunun bu sayede yorulmamasına da özen gösterilmiş. Kitapta akademik bir dil yerine herkesin anlayabileceği bir üslup kullandığı görülen Ömer Özden, böylece bu kitaptan herkesin rahatlıkla yararlanabilmesini amaçlamış.

Arısanat Yayınları arasında yayınlanan kitap büyük bir ilgi gördü.

Prof.Dr.Ömer Özden Kimdir?

1962 yılında Erzurum’da doğdu. İsmetpaşa İlkokulu, Şair Nefi Orta Okulu ve Erzurum Lisesi’nden sonra 1985 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Aynı yıl bu fakültede akdemik hayatına başladı. 1991 yılında “İbni Sina ile Descartes Metafiziğinin Karşılaştırlması” isimli tezi ile Doktor ünvanı aldı. 1993 yılında Yardımcı Doçent , 2002 yılında Doçent ve 2007 yılında Profesör oldu.

İlahiyat Fakültesi’nde Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra, Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Başkan Vekilliği ve 2007-2009 yılları arasında iki tam yıl Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Gerek İlahiyat Fakültesi, gerekse Atatürk Üniversitesi’nde çeşitli komisyonlarda görev alan Prof. Dr. Ömer Özden, halen aynı fakültede Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı olarak araştırmalarına devam etmektedir.

Yayınlanmış üç kitabı, çok sayıda bilimsel makalesi bulunan Ömer Özden, gazete ve dergilerde denemeler ve güncel yazılar yazmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör

Son Güncelleme: 10.04.2014 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.