Pek nostaljik olur!

Pek nostaljik olur!

admin
admin
05 Kasım 2020 Perşembe 07:26
Pek nostaljik olur!

Vedat REFAYELİ

Erzurum’un tarihi eserlerinden birisi olan Saat kulesi, önümüzdeki yıldan itibaren aktif hale gelecek.

Gerekli bütçe ve projesini hazır tutan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, tepsi minare olarak da bilinen Saat kulesinin öteden beri kullanıma kapalı olan mescidinin açılması, merkezi ezan sisteminin burada okunması için bir dizi plan ve proğram yaptı.

Şu an Esatpaşa Camiinde okunan merkezi ezan okunması önümüzdeki yıldan itibaren Saat Kulesi olacak bilinen bu tepsi minareden okunacak. 

Ayrıca burada namaz da kılınabilecek ve giriş-çıkışlar ayrı ayrı kapılardan olacak.

Bunun en azından sembolik bir anlamı olacağını düşünüyorum.

Kuşkusuz bu karara itiraz edenler de olacak ama şahsen ben de bu kararı son derece ‘sempatik’ buldum ve tepsi minarenin işler hale gelmesi sembolik olarak doğru bir karardır.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, kazı çalışmalarının devam etmesinden dolayı minarenin ve mescidinin işler hale gelmesi için Nisan ayını beklediklerini söyledi.

‘’Nostaljik bir şey olacak. Altında başka anlam çıkarmaya gerek yok’’ diyen Almaz, zaten 1800’lü yıllarda ibadet amaçlı yapılan minare ve mescidin yıllar sonra kullanıma açılacak olmasından onur duyacaklarını da belirtti.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Pek Nostaljik Olur!
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.