PALANDÖKEN BELEDİYESİN’DEN YILSONU SERGİSİ

Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezince hazırlanan geleneksel yılsonu sergisi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde beğeniye sunuldu.

admin
admin
01 Haziran 2016 Çarşamba 19:12
PALANDÖKEN BELEDİYESİN’DEN YILSONU SERGİSİ
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezince hazırlanan geleneksel yılsonu sergisi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde beğeniye sunuldu. 

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde faaliyetlerini yürüten kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladıkları ürünlerin yer aldığı sergide el emeği göz nuru ürünler adeta göz kamaştırdı. Birçok dalda el emeği göz nuru ürünün yer aldığı sergi düzenlenen tören ile vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergi açılışına Palandöken İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ak Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Onur Çaycı, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

7’DEN 77’E HERKES BU MERKEZDEN YARARLANIYOR

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kültür Merkezi ve Spor Kompleksinin faaliyetleri hakkın da davetlilere bilgi verdi. Başkan Bulutlar, “Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 3. gerçekleştirdiğimiz Yıl Sonu Sergisin de bir arada olmaktan ve bu sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. İnsanların hayata sımsıkı sarılmalarını, sosyalleşmelerinin yolu üretmekten geçtiğini biliyoruz ve öyle inanıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezimizde eğitim adına hayatın her alanında meslek eğitimleri ile vasıflı eleman yetiştirip işsiz gençlerimize iş imkanı sağlamanın dışında okuma yazma, gitar, bağlama, keman, resim, halk oyunları, spor branşları, Arapça, Osmanlıca, İngilizce, Rusça, bilgisayar, fotoğrafçılık, filografi, pastacılık, diksiyon, çocuk kreşi, bayanlara yönelik cenaze yıkama, dikiş nakış, ahşap boyama, resim, işaret dili, ebru, Kur-an Kerim, geleneksel el sanatlar, el sanatları, hat, ney, çocuk gelişimi, satranç gibi 34 alanda kursumuz dolu dolu geçti. Bu kurslarımızdan 39 usta öğretici görev alırken şu an itibariyle 3 bin 221 vatandaşımız imkânlarından faydalanıyor. Bunlardan bin 710 kişi sertifikalı eğitim alırken 928 kişi de kurs bitirme belgesi aldı. Ayrıca yaz kurslarımız ile spor kompleksinden yararlanan vatandaşlarımızla birlikte merkezimizden yaklaşık 5 bin vatandaşımıza hizmet verdik. Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezimizde 7’den 77’e diyebileceğimiz tüm toplumsal yaş, grup, statü ve her gelir düzeylerindeki insanlarımızın hayata tutunmalarını sosyalleşmelerini sağlayan birer öğrenme ve eğitim merkezi haline geldi. Açılan kurslarla hem milli ekonomiye de katkıda bulunulmuştur hem de iş imkânı oluşturulmuştur. Merkezimiz sadece kültür merkezi ile sınırlı değil merkezimiz bin 250 kişilik kapalı spor salonu ile uluslararası oyunlara ev sahipliği yapabilecek tam bir spor kompleksidir. Tesislerimizin önün de yer alan 10 bin metrekare alana sahip rekreasyon alanda çocuk oyun alanları, dinleme, spor alanları gibi bir çok aktivitenin yapıldığı geniş bir alana sahip olan merkezim de kursiyerlerimiz ve vatandaşlarımız istedikleri gibi yararlana biliyor. Bu kültür Merkezimiz ilçemizin doğusun da faaliyetlerini artırarak devam ettirirken ikinci bir kültür merkezimizin de ilçemizin batısına yapmaya karar verdik inşallah Yıldızkent Selimiye camisinin arka kısmın da ikinci kültür merkezimizi yapacağız.” diye konuştu.

ÇOK YERİN DE BİR YATIRIM YAPILMIŞ

Palandöken İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta, ”Palandöken İlçesi yetişmiş insan gücüyle örnek çalışmalarıyla adından söz ettirmeli. Dünya da artık acımasız bir rekabet var bu rekabete ayak uydurmalıyız. Onun için çok çalışmalıyız ve bu rekabetin içerisin de yer almalıyız. Bunu için de bu gibi eğitim yuvalarına ihtiyacımız var. Buradaki bu kültür merkezimiz ilçemiz de bir örnektir bu örnekleri artırmalıyız. Bu örnek tesisleri ilçemize kazandıran Palandöken Belediye Başkanımıza bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de eğitim alan ve Palandöken Belediye Spor Kulübü’nün bünyesin de lisanslı sporcuları olan ve İl ve Türkiye şampiyonlukları bulunan yıldızlar ve miniklerin sergilediği Dadaş Bar ekibinin oyunları sergi açılışına gelen davetlileri adeta büyülerken yine kurslarda bağlama, gitar, keman eğitim alan kursiyerler verdiği mini konser büyük beğeni topladı. Sergi açılışı öncesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de eğitim veren kurs hocalarına plaket takdim edildi. Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinin yılsonu karma sergilerin açılış kurdelesini, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ak Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Onur Çaycı ile birlikte keserek açılışı gerçekleştirdiler. Kurdele kesiminin ardından Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezlerinin kursiyerlerinin açtıkları stantlar gezildi sergilenen ürünler hakkında usta öğreticilerden bilgi alındı. Sergi sonrası devletlilere ikramlar da bulunuldu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.