ÖZEL AZİZİYE’DE MESLEKLER SERGİSİ AÇILDI

Lise çağlarında meslek seçiminde kararsız olan gençlere yardımcı olmak için Aziziye Koleji Rehberlik Servisi tarafından “Meslek Tanıtımı Sergisi” açıldı.

30 Kasım 2012 Cuma 09:52
ÖZEL AZİZİYE’DE MESLEKLER SERGİSİ AÇILDI

Ufuk İNCE
Sergide çeşitli meslekler hakkında bilgiler verilirken özellikle geleceğin meslekleri arasında gösterilen Ergonomi mühendisliği, peyzaj mimarlığı, endüstri mühendisliği hakkında verilen bilgiler verildi. Öğrenciler bu tür sergilerin kendilerine yararlı olduğunu söylerken gelecek hakkında ki kararsızlıklarımız konusunda bize faydalı oldu dediler.Yine günümüzde en fazla tercih edilen mesleklerden; tıp doktoru, fizik tedavi uzmanı, hâkim, savcı, sosyal hizmet uzmanı ve psikolojik danışmanlık gibi mesleklerde öğrencilere tanıtılarak bu mesleklerin neden popüler olduğu vurgulandı.Sergide, mesleğin gerektirdiği koşullar, çalışma alanları, iş bulma olanakları, meslekte ilerlemenin nasıl olacağı ile ilgili bilgiler öğrencilere aktarıldı. Yoğun bir ilgi gören sergide, öğrenciler merak ettikleri meslekler hakkında bilgi aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler.Sergi hakkında konuşan Özel Aziziye Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Harun Enterili: “Öğrencilerimizin her yönden donanımlı olması en büyük temennimiz. Bu kapsamda öğrencilerimizin meslekler hakkındaki bilgilere bu sergi sayesinde ulaşmaları ve seçecekleri mesleklerin şimdiden neler gerektirdiğini bilmeleri bizim için önemlidir” dedi.

 

Editör

Son Güncelleme: 30.11.2012 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.