ORGANİK FESTİVAL

Oltu'nun Ayvalı Köyü 2. Geleneksel Organik Sebze ve Meyve Festivali yapıldı.

11 Temmuz 2011 Pazartesi 20:27
ORGANİK FESTİVAL
Erzurum'un Otlu ilçesine bağlı Ayvalı köyünde 2. Geleneksel Organik Sebze ve Meyve Festivali yapıldı. Soğanlı mezrasında yapılan festivalde ilginç görüntüler yer aldı.
Ayvalı köyü Muhtarı Mustafa Albayrak'ın organize ettiği festivalde köyde ilk yetişen organik meyve ve sebzeler, festival alanına kurulan stantla tanıtıldı. Ayvalı köylülerinin bir çoğu, birkaç gün önceden festival alanına çıkarak çadır kurdular. Sabahın erken saatlerinde festival alanına giderek semaver, mangal ve Oltu cağ dönerlerini hazırlayan köylüler misafirleri beklemeye başladılar. Köy muhtarı Mustafa Albayrak'ın gelen davetlilere yönelik yapmış olduğu 'hoş geldin' konuşmasında yurt içi ve yurtdışından gelerek festivalde kendilerini yalnız bırakmayan hemşehrilerine teşekkür etti.
Dostluk kardeşliğin yaşandığı yılda bir kez de olsa köylüleri bir araya getirerek hasret gidermeyi amaçladıklarını söyleyen Albayrak, "Ayvalı köyünün yetiştirdiğin organik meyveler ve sebzeler bölgemizde marka haline gelmiştir. Gelecek yıllarda konuklarımıza daha iyi şartlarda ağırlayacağız. Türkiye'nin neresinde olursa olsun bu güzel mekanda mutluluğumuzu dostluğumuz kardeşliğimiz paylaşmaya herkesi bekliyoruz" dedi.
Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise yaptığı konuşmada, "Burada sizinle bulunmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Bu güzel festivalimizin hayırlı ve güzel geçmesini diliyorum. Böylesi etkinlikler birlik beraberlik açısından insanların bir araya gelmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Çiftçilerimizin bu seneki tarım sezonlarının bereketli olmasını diliyorum" dedi.
Ayvalı köylülerinin yaşlısıyla genci ile birlikte çektikleri halaylarıyla devam eden festivale renk katan Teyo pehlivan tiplemesi ile Oğuzhan Yiğit teyo emminin yalanlarıyla konukları kahkahaya boğdu. Bazı köylüler ise dikkat çekmek için kendi ürettikleri sivri biberle dut pekmezini yediler. Karadut yiyen çocukların dudakları ise kırmızıya boyandı.
Festivalin meydan ağası Hacı Çelik oldu. Stantdaki meyve ve sebzeler açık artırma yöntemi ile satışa sunulurken, sebze ağası Abdullah Aslan seçildi. Muhtar Mustafa Albayrak, bir buket çiçekle Aslan'ın ağalığını tebrik etti.
Festivale katılan konuklar orman içerisinde bol oksijen, soğuk sular, organik meyve ve sebzelerden son derede memnun kaldıklarını söylediler.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ORGANİK FESTİVAL
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.