Öğrenciler yöresel yemekleriyle yarıştı

Kentte "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen yöresel yemek yarışmasına, 7 okuldan yaklaşık 30 öğrenci katıldı.

admin
admin
16 Nisan 2019 Salı 23:03
Öğrenciler yöresel yemekleriyle yarıştı

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "43. Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında, öğrenciler arasında yöresel yemek yarışması yapıldı.

Palandöken ilçesindeki Dedeman Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen yarışmada, kentteki 7 okuldan yaklaşık 30 öğrenci, ana yemek, içecek ve tatlı menüleri hazırladı.

Öğrenciler, lor dolması, Tatar böreği, demir tatlısı ve kadayıf dolması gibi lezzetlerin yanı sıra çeşitli yöresel içeceklerle katıldıkları yarışmada, özel sunumlarıyla da puan almak için mücadele etti.

Jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmanın içecek kategorisinde kızılcık şerbetiyle Ebru Demir birinci, kaynar şerbetiyle Yağmur Aydın ikinci ve vişne şerbetiyle Esra Işıldak üçüncü oldu.

Yemekte Elanur Elalı'nın birinci, Gizem Demir'in ikinci ve Sıla Macit'in üçüncülüğü elde ettiği yarışmanın tatlı kategorisinde ise Nazlıcan Orgun birincilik, Gizem Demir ikincilik ve Muğdat Koçak üçüncülük elde etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, burada yaptığı konuşmada, "43. Turizm Haftası" kapsamında etkinliklerin devam ettiğini söyledi.

Yarışmanın kentteki bütün okulları kapsadığını belirten Almaz, "Erzurum'daki başta yatılı okullarımız ve mesleki okullarımız olmak üzere yaklaşık 7 okuldan 30 öğrencimiz ön elemeler yapıldıktan sonra finale kaldı." dedi.

Kentte Turizm Haftası etkinlikleri, Esmaül-Hüsna ile Erzurum Resim sergilerinin açılmasının ardından, 20 Nisan'da Havuzbaşı Kent Meydanı'nda Lokantacılar Esnaf Odası ve kentteki işletmecilerin desteğinde gerçekleştirilecek "Cağ Kebabı Festivali" ile sona erecek.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.