ODA TİYATROLARI FESTİVALDE BULUŞACAK

Erzurum’un kültür ve sanat hayatına renk katan Medya Sanat Evi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

11 Kasım 2015 Çarşamba 18:30
ODA TİYATROLARI FESTİVALDE BULUŞACAK
Erzurum’un kültür ve sanat hayatına renk katan Medya Sanat Evi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. ‘Oda Tiyatroları Festivali’ düzenleyecek olan Medya Sanat Evi, İstanbul ve Ankara’dan davet edecekleri oyuncuları ve oyunları Erzurumlu tiyatro severlerle buluşturacak. 

Tiyatro sanatçısı Yakup Çağlayan’ın kurduğu ‘Medya Sanat Evi’ Erzurum’un kültür ve sanat hayatına farklı bir soluk getirdi. Erzurumlu sanatseverler, ilk olarak 60 metrekarelik bir mekân ve 6 metrekarelik bir sahne de ‘oda tiyatrosu’yla tanıştı. Ulusal ve uluslararası 10’a yakın oyunun sahnelendiği Medya Sanat Evi, yeni sezonda da perdelerini ‘Köprüden önce son çıkış’ adlı oyunla açacak. Onur Erbilen’in kaleme aldığı, yönetmenliğini Sezai Yılmaz’ın yaptığı ‘ilahi komedi’de Kenan Çinici, Aylin Özel, Yakup Abdullahoğlu ve İsmet Nergiz rol alıyor. Dekoru Yusuf Kürşat Ekinci tarafından hazırlanan ve 13 Kasım’da prömiyeri yapılacak oyunun Erzurum’da ilk kez sahneleneceğini belirten yönetmen Sezai Yılmaz, tiyatro severlere keyifli dakikalar yaşatacaklarını söyledi.

HAYAT VE ZAMAN VURGUSU YAPILIYOR

Oda tiyatrosunun büyük ilgi gördüğünü ve tüm oyunların neredeyse kapalı gişe oynadığını anlatan Yılmaz, ‘Köprüden önce son çıkış’ı şöyle anlattı. “Tek ortak noktaları aynı anda hayatlarını kaybetmek olan üç gencin dünyaya tekrar dönmek istemeleri, oyunda trajikomik bir dille anlatılıyor. Berzah âlemi, âhiret ve dünya hayatını birbirine karıştıran gençlerin, dünyada yaptıkları hataları irdelemelerini ince bir hicivle anlatan oyunda hayat ve zaman vurgusu yapılıyor.”

ODA TİYATROLARI FESTİVALİ BİR İLK

Medya Sanat Evi’nin önemli bir etkinliğe ön ayak olacağını da dile getiren Sezai Yılmaz, bu sezon ‘Oda Tiyatroları Festivali’ düzenleyeceklerini bildirdi. Türkiye’de bir ilke imza atmak istediklerini kaydeden Yılmaz, “Doğu Anadolu hatta Karadeniz bölgesindeki tek oda tiyatrosu Erzurum’da bulunuyor. Bu tarz oluşumların artması ve tanınması en büyük dileğimiz. Çünkü Erzurum’da tiyatronun çok büyük bir potansiyeli var. Hem Devlet Tiyatrosu, hem Atatürk üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki sahne sanatları bölümü hem de izleyici kitlesi bu anlamda Erzurum’a önemli bir misyon yüklüyor. Biz de bu noktadan hareketle Oda Tiyatroları Festivali düzenlemek için kolları sıvadık. İstanbul ve Ankara’da ki oda tiyatrolarından oyuncu arkadaşlarımızı Erzurum’a davet edeceğiz. Bir hafta boyunca her gün farklı bir oyun ile Erzurumlu sanatseverlerin karşısında olmak istiyoruz” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 11.11.2015 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.