O şimdi Diva!

O şimdi Diva!

admin
admin
20 Mart 2019 Çarşamba 13:44
O şimdi Diva!

Vedat REFAYELİ

Bir kez de Devlet Tiyatroları’nda sahnelenirken seyrettiğim Evhami’nin oyununun final sahnesinde gördüm ilk Seda’yı. Evhami’yi oynayan Ahmet Buğrahan Yanık’ın gıyaptaki eşiydi Sabire ve bir anda Seda çıkmıştı o rolde. Daha ilk görüşte kostümüyle biz izleyenleri büyüledi bir defa. Oysa çok kısa bir roldü yaptığı.

Sahnenin bir başından giriyor, ağır adımlarla öbür taraftan çıkıyordu. Elinde ki yelpazesiyle emin adımlara 30 saniyelik bir geçiş olmuştu Seda’nınki ama inanılmaz bir etki bırakmıştı biz izleyenlerde. Esasında oyunda yoktu böyle bir sahne. Kaldı ki oyunun yönetmeni Ziya Kibar ile beraber yanyana izliyordum, böyle bir sahneden onun da haberi yokmuş, en çok da ona sürpriz olmuş. Az sonra oyun noktalanırken Seda’yı selamlamada da gördük. Alkışların büyüğü de zaten ona gitti. Gök kubbede hoş bir sada bırakmıştı Seda!

***

Seda esasında oyuncu değil. Oyunun sahnelendiği İbrahim Erkal Kültür Sanat Merkezi’nde temizlik işçisi. Bir süre önce İşkur’dan buraya girmiş ve kısa zamanda Büyükşehir’in Şehir Tiyatrosu oyuncuları ile kaynaşmış, star ışığını göstermiş olmalı ki, onların sayesinde ekstradan böyle bir role davet edilmiş. O minnacık rolü icabı bir de arkadaşları tarafından Diva lakabını almış. Şimdi Seda’ya orada herkes Diva diyor.

Yönetmen Ziya Kibar, Seda’nın oyunda bir renk olduğunu da anlamış olacak ki, habersiz oynatıldığı için oyuncu grubuna kızmamış, aksine teşekkür ediyor şimdi. Ve o Seda artık Evhami oyununun gediklisi olmuş. Artık her oyunda o da var. Seda’lı Evhami’yi merakımdan bir kez daha seyretmeye gittiğimde replik de aldığını gördüm, inanılmaz mutlu oldum. Kendisiyle dün konuştum, yakında sahnelenecek olan Cimri Oyunu’nda da rol vermişler ona. Oyunculuğu çok sevdiğini söyleyen 26 yaşındaki Seda, gördüğüm kadarıyla tutmuş. Olması artık kendine kalmış bir şey. Bu kısa performansıyla bizde böyle keyifli bir tat bıraktıysa ve de o elektriği aldıysa, bu Seda’yı kimse daha tutamaz sanırım.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Erzurum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.