NİKO GUİDO'NUN "BİZİ RAHAT BIRAKIN" SERGİSİ AÇILDI

Erzurum'da, fotoğraf sanatçısı Niko Guido'nun "Bizi Rahat Bırakın" adlı sergisi açıldı.

23 Mart 2013 Cumartesi 17:07
NİKO GUİDO'NUN
Savaş karşıtı fotoğraf projesi “Bizi Rahat Bırakın/Leave Us Alone”nin liderliğini yürüten fotoğraf sanatçısı Niko Guido, 2010-2011 yıllarında Ürdün’ün başkenti Amman’da bir hastanede, Irak Savaşı sırasında ya da sonrasında patlayan bombalardan yaralanıp plastik cerrahi ameliyatları geçirmiş Iraklıların portre fotoğraflarını çekti. Savaşın sivillerin hayatını nasıl etkilediğini göstererek, “Savaşa hayır, barışa evet” demeyi amaçlayan Guido, portre fotoğraflarını çektiği 24 kişiden, kendilerini anlattıkları 5 dakikalık ses kayıtları da aldı. Bombadan önceki ve bombadan sonraki hayatlarını, yaşamlarındaki değişimi anlatan her bir portre sahibinin sözleri, ülkemizde savaş karşıtı bir tiyatro sanatçısı tarafından seslendiriliyor. Fotoğrafların etkisini arttırmak, savaşın korkunçluğunu daha net göstermek ve fotoğraftaki kişinin hislerini en iyi şekilde aktarmak için ses kaydı ile fotoğraflar bir araya getirilerek, daha çok etki oluşturmak istendi. Birçok milletten yüzlerce gönüllünün çalışmalarıyla gerçekleştirilen dünyanın en büyük fotoğraf sergisi, Irak Savaşı'nın başlamasının 10. yılında, Türkiye’de ve dünyada aynı anda mümkün olduğunca çok kişiyle buluşmayı hedefliyor.

23 Mart Cumartesi günü; Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Zonguldak ile Londra, Bangalore, Lefkoşa ve Stockholm sergilerinde ise portreler, hikayeleri yanlarında yazılı olarak sergilendi.

Editör

Son Güncelleme: 23.03.2013 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.