Nermin ablanın Doğu Sineması!

Nermin ablanın Doğu Sineması!

admin
admin
18 Haziran 2019 Salı 22:17
Nermin ablanın Doğu Sineması!

Vedat REFAYELİ

Doğu Sineması Erzurum için sadece eski bir sinema değildir, aynı zamanda sosyelleşme adına bu şehrin tarihi eserlerindendir.

Özellikle yaşı 50’ye varanlar için büyük anlam ifade eden Doğu Sineması, çoktan tarihe karıştı ama belli ki o da tıpkı diğer sanat eserlerimiz gibi yaşayacak.

Bu konuda en ciddi adımı Nermin Ergenekon attı.

Halen İzmir’de yaşamını sürdüren eğitimci, gazeteci Nermin abla, ‘’Doğu Sineması’’ kitabı ile bizi o eski günlere götürdü.

Kaynak Yayınları’ndan çıkan bu kitabında Doğu Sinemasını yazan Nermin abla, sadece bir döneme ışık tutmakla kalmıyor, bu kısa kitabıyla gelecek nesillerin hafızasında o sinemanın yaşamasına da vesile oluyor. 10 liradan satılan kitabı Vehip Atalay Kitapsarayı’ndan alıp, bir solukluk ettim.

Erzurum’da sinema tarihinin de başlangıcının anlatıldığı kitapta Doğu Sineması’ın bir sinemadan çok daha fazla şey olduğu vurgulanıyor.

Raci Karakaş’ın sahibi olduğu sinemanın şehir halkı üzerindeki etkilerini de küçük hikayeler ile anlatan Nermin abla, özellikle de sinemanın herşeyi olan Sinemacı Refik’i de bir çok yönüyle anlatıyor, Erzurum’un sosyalleşme sürecindeki rolüne işaret ediyor. Sadece eskiler değil, yeniler de alıp okumalı bu kitabı.

Doğu Sineması gerçeğini onlar da görsün ve özellikle de zaman zaman aradığımız o eski güzel Erzurum günlerinin niye arzulanıp arandığını daha iyi anlasınlar.

Teşekkürler Nermin abla...

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.