Ne desem ki bu saygısızlığa?

Erzurum’da bir sanat eserine yapılan saygısızlık, üniversite son sınıf öğrencisini çileden çıkardı.

admin
admin
09 Mayıs 2018 Çarşamba 16:15
Ne desem ki bu saygısızlığa?

Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi Furkan Öget, Yenişehir Kavşağı Mustafa Durak Sakarya alt geçidinin üstünde, Yoncalık tarafında bulunan üzeri sanatsal bir çalışmayle işlenmiş trafonun hemen önüne konulan devasa bilbord öğrencinin haklı sitemine sebep oldu. Sitemini sosyal medyadan paylaşan Öget, şunları söyledi: “Değerli abilerim , kardeşlerim ve buradan ulaşma şansı bulduğum yöneticiler! Erzurum Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi bir kardeşiniz olarak; Bu fotoğrafda görmüş olduğunuz REKLAM BILBOARD'I ile hemen hemen hergün karşılaşmaktayım ve her karşılaştığım zaman birkez daha utanıp, birkez daha emeğe saygısızlık yapanlara kızıyorum.

Fotoğrafda gördüğünüz gibi reklam bilboard'ı bir sanat çalışmasının önüne konulmuş ve bir sanatkarın emeğine göz göre göre saygısızlık yapılmıştır. Merak ediyorum o kadar boş alan varken neden bir sanat eserinin önüne konulmuş? Bunu yapanlar hiç mi sanata değer vermezler? Bu duruma hassasiyetimi tetikleyen asıl olay şu ki ;

Bu trafoya o resim işlenirken ilgimi çekti ve sanat ustasının yanına gittim. Çok küçük tanışma fırsatı buldum. Kendisi ne bir resim öğretmeni, ne de bir eğitimini almış bu işin. İlkokul mezunu olduğunu söylemişti.

Ve işini o kadar severek yapıyordu ki, gerçekten emeğinin sonucunda harika bir çalışma olmuştu. Ve hep şunu düşünüyorum; o usta bu reklam bilboard'ını, özenerek ve emek vererek çizdiği resminin önünde görünce ne düşündü?

Para mı sanat mı? Sorusunun cevabı yatıyor işte bu manzarada.

Velhasıl kelam saygıdeğer büyüklerim ve sevgi değer kardeşlerim;

Umarım bu yazım ile bir yetkili ve emeğe saygı gösteren birilerinin yüreğine dokunmuş olurum.

RABBİME EMANET OLUN.”

Salih YILDIRIM

Anahtar Kelimeler:
ErzurumFurkan öget
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz Şener 2018-05-09 17:05:46

Aynen öyle abim