MİNİKLERDEN BÜYÜLEYEN SERGİ

Onsekiz Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anana Programı Çerçevesinde Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan program ve sergi büyük bir ilgi gördü.

20 Mart 2012 Salı 09:23
MİNİKLERDEN BÜYÜLEYEN SERGİ
Çanakkale destanının 97. Yıl Dönümü Anasına Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu tarafından bir etkinlik düzenlendi. Ekinlik kapsamında minik öğrenciler sergi açıp, Türk askerinin elde ettiği büyük zaferin canlandırmasını yaptı. Minik öğrenciler, sergileri ve piyesleri ile izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatırken, büyük destanın yıl dönümünde izleyenleri duygulandırdılar. Minik Öğrenciler, “Çanakkale,  her evden gencecik bir fidanın kınalanarak vatana kurban ayrıldığı bir mahşer.Türk askerinin silahının ucunda cenneti gördüğü yer.Yiğitlerin şehit düşmek için birbiriyle yarıştığı, ölmemenin ar sayıldığı bir coğrafya. Çanakkale ; Seyit Onbaşı'nın 217 okkalık top mermisini kaldırarak Ocean isimli İngiliz zırhlı gemisini batırdığı, ödül olarak ne istiyorsun diyen komutanına 'Yarım ekmekle doymuyorum bana yemeklerde tam ekmek verin' diyen Seyyidlerin mekanı. Çanakkale, Yahya Çavuş'un 63 kişiyle 2000 kişilik İngiliz ordusunu yok ettiği, mermileri azalınca Yahya Çavuş'un 'Arkadaşlar 2 kişiyi bir araya getirerek ateşedin,mermi israfı yapmayalım ' dediği yer” şeklinde konuştular.
ÇANAKKALE DESTANINI TANIMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Vefik Kitapçıgil  İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hakan Karataş, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Savaşı’da kazanılan büyük destanı tanıtmak için başta eğitimciler olmak üzere herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. Karataş, “Biz Okul Müdürümüz İkram Kırkpınar ve hocalarımızla görüştük.Aramızda para toplayarak, Çanakkale eğitim,kutlama ve sergi setini aldık.Okulumuzda Çanakkale Destanını  bilinçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Birinci kademe öğrencilerine Çanakkale çizgi filmi, İkinci kademe öğrencilerine ise Çanakkale belgeseli izlettiriyoruz.Çanakkale afişlerini sınıf sınıf dolaştırıyoruz.19 Mart Pazartesi okulumuzda kutlama,anma ve sergi çalışmasıyapacağız.Böylesine değerli bir sergi seti elimizde iken Erzurum insanına da bir sergi açmak istedik.İklim şartlarından dolayı Erzurum AVM bu iş için en ideal yerdi.Projemizi sunduk. Sağ olsunlar bizimle çok alakadar oldular.17-18 Mart 2012 tarihleri arasında yapılan Sergide Erzurum insanından çok olumlu tepkiler aldık.Özellikle yaşlılar ve asker anaları gözyaşlarını tutamadılar.İnşallah önümüzdeki eğitim yıllarında Sarıkamış Şehitleri, Malazgirt Zaferi, İstanbul'un fethi ve Erzurum tarihi ile ilgili sergiler açmak da nasip olur” şeklinde konuştu.
Vali Vefik Kitapçıgil İlköğretim Okulu öğrencilerinden Talha Culfa da yaptığı açıklamada, “Çok güzel bir etkinlik yaptık, öğretmenlerimiz nezaretinde bu etkinliğe çok güzel hazırlandık. İnanıyorum ki, bugün burada velilerimize ve davetlilere unutulmaz bir gece yaşattık. Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları ile şahitlerimizi minnetle anıyoruz. Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 20.03.2012 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.