"Kültürümü ve Tarihimi Gezerek Öğreniyorum"

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı ve SODES projesi kapsamında "Kültürümü ve Tarihimi Gezerek Öğreniyorum" sloganıyla 6 ilçeden yaklaşık 200 öğrenciye kent gezisi düzenledi.

admin
admin
08 Ekim 2018 Pazartesi 08:25
"Kültürümü ve Tarihimi Gezerek Öğreniyorum"

Horasan, Pasinler, Köprüköy, Çat ve Aşkale ilçeleri ve 12 mahalleden sabah saatlerinde öğretmenleri nezaretinde yola çıkan ilk ve ortaokul öğrencileri, ilk defa sinemada film izledi.

Ardından cağ kebabı yiyen öğrenciler, daha sonra kentteki Aziziye Tabyaları, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve Atatürk Evi'ni gezerek, tarihi mekanlar hakkında bilgi aldı.

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe ve mahallelerden kente gelen 7. öğrenci kafilesi olduğunu söyledi.

Almaz, öğrencileri kültür ve sanatla iç içe bir ortamda buluşturduklarını belirterek,"Tamamen taşradan gelen çocuklarımızı sinema veya tiyatroya götürdük. Daha sonra cağ kebabı yedirdik ve çocukların belkide birçoğu ilk defa tarihi mekanları gezdi. Bu zamana kadar 2 bin 500, 3 bin öğrencimizi buraya getirdik, gezdirdik. Bu 7. gezimiz ve 6 ilçe 12 mahallemizden yaklaşık 200 öğrencimiz bu geziye katıldı. Sinema ve yemeğin ardından Aziziye Tabyaları, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve Atatürk Evi'ni ziyaret sonrası gezimiz sona erdi." diye konuştu.

Projenin tamamen çocuklara yönelik sosyal bir proje olduğunu vurgulayan Almaz, amaçlarının küçük yaştaki öğrencilere tarihi ve kültürü gezerek öğretmek olduğunu kaydetti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.