Kulakların pasını sildi!

Kulakların pasını sildi!

admin
admin
01 Mayıs 2019 Çarşamba 11:54
Kulakların pasını sildi!

Vedat REFAYELİ

Türk Halk Müziği sanatçısı Didem Dilara Duman bir süre önce TRT Ankara Radyosu’na tayini çıkmıştı.

Özellikle TRT Türkü’de başta Erzurum olmak üzere farklı yörelerin sıkça türkülerini söyleyen sanatçı, aylar sonra geldiği memleketinde sevenleriyle konser sayesinde hasret giderdi. Kızılay’ın Gençlik Festivali için Atatürk Üniversitesi Oditoryumunda sahne alan başarılı sanatçı, kulaklarımızın pasını sildi.

Tayin olduktan sonra ki ilk konserini memleketi olan Erzurum’da veren Didem Dilara Duman, bu proğramdan önce de yetiştiği TRT Erzurum Radyosu’nun koro proğramlarında misafir sanatçı olarak sahne aldı. Kendisini de büyük emeği olan Çocuk Korusu ile birlikte Gençlik Korosunun da çalışmalarının yeraldığı programa sürpriz yapıp katılan Duman, Gençlik Korosu’nun şefi Mehmet Çalmaşır’ın davetini kırmadı, mikrofon eline aldı, türkü söyledi.

Ne yalan söyleyeyim, proğramın büyük bir bölümünü beraber takip ettiğimiz Didem Dilara Duman’ın sesinin ve sahnesinin biraz daha güzelleştiğini, geliştiğini, Ankara’nın kendisine bayağı bir yaradığını anladım.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.