KÖYDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇACAĞIZ

Mavi-Beyaz Çizgi Derneği Başkanı Öztürk Akkök, BTC Koordinatörlüğü’nün hamiliğinde fotoğraf kursu açtı.

18 Haziran 2013 Salı 11:51
KÖYDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇACAĞIZ
Gazeteci Akkök, kurs sonunda Ilıca’nın köylerinden birinde fotoğraf sergisi açarak bir ilk’i gerçekleştireceklerini söyledi. 

Gazetecilik mesleğinde 30 yılı gerilerde bırakan, kurdukları Mavi-Beyaz Çizgi Derneği ile de Erzurum’un tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Öztürk Akkök, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Koordinatörlüğü’nün desteğinde açtıkları fotoğraf kursunda liseli gençlere fotoğraf sevgisi aşılamaya çalışıyor. Akkök’ün mesleki bilgi ve birikiminden yararlanmak istediklerini belirten BTC Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, “Amacımız sosyal projeleri destekleyerek bölgemizde yaşamın kalitesinin artmasına katkı sağlamak. Fotoğraf kursu da o amaca ulaşma adına izlediğimiz yollardan sadece biri” dedi.

Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın geçtiği yerlerde yaşayan insanların yaşam kalitesini, çeşitli projeleri destekleyerek yükseltmeyi hedeflediklerini belirten BTC Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, bu noktadan hareketle gençlere yönelik olarak açılan fotoğraf kursuna destek verdiklerini söyledi. Mesleki anlamda deneyim sahibi olan, açtığı sergiler ve yayınladığı kitaplarla da fotoğraf konusunda son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Öztürk Akkök ile işbirliğine gitme kararı aldıklarını belirten Prof. Dr. Kaya, bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Boru hattının geçtiği güzergahta bulunan ilçe ve köylerde yaşayan gençlere yönelik olarak açılan kursa 21 öğrencinin katıldığını belirten Öztürk Akkök, bir “ilk”e imza atmayı hedeflediklerini söyledi ve “Erzurum’un köylerinden birinde fotoğraf sergisi açmayı planladık. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz” dedi. Ilıca İmam Hatip Lisesi’nde okuyan gençler arasından seçilen kursiyerlere birer fotoğraf makinesi hediye edildiğini belirten Akkök, sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacımız gençlerde çevre bilinci oluşturmak. Yaz mevsimin en güzel günlerini yaşıyoruz. Her taraf çiçek dolu. Önemli olan bu güzellikleri görebilmek. Bunun için de çevreye daha dikkatli bir gözle bakmak gerekiyor. Fotoğraf çeken, fotoğrafa ilgi duyanlar, o dikkati gösterir. Erzurum’un tanıtıma ihtiyacı olduğu bir gerçek. İnsanlar ne kadar çok güzel ve çarpıcı fotoğraf çeker ve bunları örneğin internet ortamında paylaşırlarsa, şehrin tanıtımına katkı yapmış olurlar. Burada önemli olan, güzel, görselliği yansıtan fotoğraflar çekebilmek. Yoksa gelişigüzel çekilmiş fotoğraf, görüntü kirliliğinden başka bir işe yaramıyor. Lise bir ve ikinci sınıflarında okuyan genç arkadaşlarımıza çevre bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Gençlerin ilgisi beni umutlandırıyor. Kursiyerlerimizin çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergiyi Ilıca’nın köylerinden birinde açacağız. Sergiyi hangi köyde açacağımıza önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. Bize böylesine bir imkan sağlayan Prof. Dr. Mükerrem Kaya ve Ilıca İHL Müdürü Cemalettin Emeç hocalarımız ile evsahipliği yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz beye gönülden teşekkür ediyorum.”


Editör

Son Güncelleme: 18.06.2013 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.