KAR ŞİİRLERİ DİLE GELECEK

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi faaliyetlerine “Kar Şiirleri Şöleni 3” ile devam ediyor.

21 Şubat 2014 Cuma 08:43
KAR ŞİİRLERİ DİLE GELECEK
Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)’nin Erzurum Şubesi tarafından yürütülen faaliyetler arasında bulunun ve geleneksel hale getirilecek olan “Kar Şiirleri Şöleni”nin üçüncüsü Cumartesi günü Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi’ndeki Mavi Salonda gerçekleştirilecek.
Konu ile ilgili açıklama yapan Şube Başkanı M. Hanefi İspirli; Erzurum’da şiire ve şaire Erzurum’a ait bir obje ile ulaştıklarını, ‘kar’ denilince nasıl Erzurum akla geliyorsa; Kar Şiirleri ile de Erzurum’u edebiyata, şiirde akla getirmek istediklerini söyledi.
Edebiyatımızda “Kar Şiirleri” ile ilgili bir sayfanın olması gerektiğini; bu sayfanın da Erzurum merkezli yazılmasını istediklerini belirten İspirli; “Dernek olarak birçok faaliyeti hayata geçirirken, yerelden genele bir yürüyüşe öncülük etmek istiyoruz. Daha önce bir ve ikincisini gerçekleştirdiğimiz “Kar Şiirleri Şöleni”nin üçüncüsünü yaparken amacımız Erzurum’da şiir şöleni adı altında yapılan ve ‘geleneksel’ olacak diye yola çıkılan şiir şölenleri gibi birinci, ikinci diyerek kalmamak. Erzurum’da ilk defa bir şiir şöleni aynı tema ile üçüncü defa düzenleniyor. Bunu yapmak, bize önümüzdeki yıllar için daha kuvvetli adımlar atmamız gerektiğinin işareti olacak.” dedi.
22 Şubat 2014 tarihinde düzenlenecek olan şölende; İsmail Bingöl, Yaşar Genç, Reşat Coşkun, Hüseyin Yurttaş, Harun Kazan, Hasan Hüseyin Tokuş, Ali Köseoğlu, Alperen Şimşek, Sinan Özçaylak, Ali Coşkun Hirik kar temalı şiirlerini seslendirecekler.
Aynıca Erzurum’un mahalli sanatçılarından Suat Kurt ‘Kar Türküleri’ söyleyerek programa renk katacak.
Cumartesi günü Saat 18.30’da gerçekleştirilecek olan programa şiir severlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Editör

Son Güncelleme: 21.02.2014 08:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.