İyi ki varsınız Bilal!

İyi ki varsınız Bilal!

admin
admin
17 Nisan 2018 Salı 10:33
İyi ki varsınız Bilal!

Vedat REFAYELİ

18 Nisan’da sahnelenmeye başlanacak olan ‘’Eyvah sevirem’’ oyununun provasını izlemem için davet ettiklerinde geçmiş geldi gözümün önüne, bir film şeridi gibi.. Bugün yerinde uyduruktan Kent Merkezi yapılan o güzelim Halk Eğitim Merkezi binası, Temel Aydın, Ahmet Turunç, Semih Yetimoğlu, Bülent Yılmaz filan. Belki en az 10 defa sahneye koymuştuk Yunus Emre’yi. Orada benim de rolüm vardı. İki elim kanda da olsa illa ki gider ben de provalara, oyunlara katılırdım. Her seferinde de heyecanlanırdım. İlk defa sahneye çıkıyor gibi olurdum. Müthiş seyirci olurdu, salon her matinede dolar taşardı. Salih Çanakçı, Fevzi Karaosmanoğlu, Müslüm Çağlar ağabeyim canlı şahididir o günlerin. Çoğu geceleri kuliste geçirdiğimizi hatırlarım. Vali, filan gelirdi oyunları izlemeye. Dekorundan kostümüne, oyuncuların belirlenmesinden tekslerin hazırlanmasına, herşey bizzat rahmetli Temel Aydın’ın gözetim ve denetiminde olurdu. O bir profesyonel derecesinde amatördü. Zaten Temel öldü, Erzurum’da bana göre amatör tiyatro da öldü! Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu da çok sevdiğim arkadaşlarım, onların gayretleriyle devam ediyor elbet oyunlar. Ama şehirde o eski amatör tiyatro ortamını oluşturamadılar bir türlü.

***

İşte o yüzden son zamanlarda çalışmalarını yakından takip ettiğim Bilal Tavlak, Oktay Parlar ve Şerif Avcı bu işe el attılar, umutlandım biraz. ‘Baba ekip’ olmuşlar! Yeniden eski o amatör tiyatro havasının oluşacağına inandırdılar beni. Ekip arkadaşlarından iyi olanlar var, özellikle anneyi oynayan o bayan. Prova esnasında tebrik ettim onu. Tam tiyatrocu ışığı var onda da. Cengiz Durular’ın yazdığı tek perdelik Eyvah Sevirem oyunu 18 Nisan’da başlıyor. Eskiden anne, babası ile tiyatroya gidenlerin, şimdi bahaneleri kalmadı, çoluk, çocuklarıyla gitsinler bu oyuna. Eski tadı ben aldım bu çocuklarda, kesin onlar da alırlar. 22 Nisan’a kadar sahnelenecek olan Halk Tiyatrosu ekibinin bu oyununun biletleri de 10 liracık! Bana davetiye gönderecek olmalarına rağmen ben yine de paramı verip seyredeceğim onları. Desteklememiz lazım, biletler şu an satışta, ‘kalmadı’ kelimesini duymamak için biraz acele edin derim. Hem oyunlarını sahneye koyacakları BB İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi’ni de görmüş, böyle bir eseri Erzurum’a kazandırdığı için Sekmen başkana da bir teşekkür edersiniz herhalde!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.