“İSLAMOFOBİ” TEMALI AFİŞ SERGİSİ

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “İslamofobi” temalı afiş sergisi büyük ilgi gördü.

22 Ocak 2013 Salı 12:12
“İSLAMOFOBİ” TEMALI AFİŞ SERGİSİ
Atatürk Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz’ın açılışını yaptığı sergide, on altı öğrencinin on yedi çalışması ve bir video gösterisi yer aldı.

Açılışta konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, sergide yer alan afişlerin Batı toplumlarındaki İslam`a ve Müslümanlara karşı duyulan temelsiz korku ve hoşgörüsüzlüğe dikkat çektiğini söyledi.

“İslamofobya 1,6 milyar insanı ilgilendiren önemli bir mesele­dir.” diyen Karcıoğlu, şunları kaydetti: “Özellikle Avrupa ülkelerinde, Müslüman nü­fusun önemli bir kesimi İslamofobik uygulamaların kurbanıdır. Bu durum Müslümanların yaşadıkları topluma entegre olmalarını olumsuz etkilemekte, onların insan ve vatandaşlık haklarını kullanmalarını engellemektedir. Yabancı düşmanlığının modern biçimlerinden biri olarak İslamofobya, İslam`ı, Müslümanları ötekileştiren, medeniyetler çatışmasını körükleyen, kitle­sel manipülasyonları kolaylaştıran insan hakları ihlalidir. Batı bu ön yargısından kurtulmadan gerçek bir barışın sağlanması da mümkün olmayacaktır. Sergi buna dikkat çekiyor.”

Editör

Son Güncelleme: 22.01.2013 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet Özkar 2013-01-23 23:42:40

i̇lahiyat mezunu olduğunu gizleme ihtiyacı duyan bir profesöre bu sergiyi açtırmak yakışmamış.