“HATIRALARDAKİ ERZURUM” KİTABI ÇIKTI

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, yayınladığı ‘Hatıralardaki Erzurum’ kitabı ile yürüttüğü kültür, sanat, edebiyat faaliyetlerine bir yenisi eklendi.

admin
admin
12 Ocak 2016 Salı 19:09
“HATIRALARDAKİ ERZURUM” KİTABI ÇIKTI
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, yayınladığı ‘Hatıralardaki Erzurum’ kitabı ile yürüttüğü kültür, sanat, edebiyat faaliyetlerine bir yenisi eklendi. 

Daha önce “Üç Karanfil” kitabını okuyucusu ile buluşturan TYB Erzurum Şubesi 2016 yılına yeni bir kitapla girdi. Kitapla ilgili açıklamalarda bulunan Şube Başkanı M. Hanefi İspirli şunları söyledi;

“Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi olarak yürüttüğümüz faaliyetlerden biri olan kitap yayınları arasına kattığımız “Hatıralardaki Erzurum” kitabı sadece Erzurum’da değil Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Erzurum’da yaşamış ve ayrılmış; ya da Erzurum’da yaşamaya devam eden şair, yazar, aydın isimlere yapmış olduğumuz davet sonucu 41 isim bu kitaba katkı yaptı. Yok olan şehrin mahallelerini, kültürünü, yakın tarihini; yaşamış olanların hafızalarındaki Erzurum’u kayıt altına almaktı. Bir yıl süren bir çalışmanın ardından 436 sayfalık bir kitap hazırlamış olduk. Kitabı okuduğunuzda bazen gözleriniz dolacak, hüzünlenecek; yer yer gülümseyeceksiniz. Tanıdığınız, bildiğiniz ama şimdi artık görmediğiniz bir Erzurum var bu kitapta. Yani hafızalarınızdaki Erzurum var. Bu kitap, sadece Erzurum’da değil Türkiye’de bir ilk oldu. İlk defa, yaşadıkları şehri hatırat olarak yazan 41 isim bir araya gelmiş oldu. Ayrıca ‘Hatıralardaki Erzurum’ kitabı Türkiye’de 2016’nın yayınlanan ilk kitabı oldu.”

Kitabın Erzurum’daki kitabevlerine dağıtımının yapıldığını belirten İspirli, “Erzurum’un yaklaşık 40 yılını kayıt altına aldığımıza inanıyoruz. Yönetim Kurulu üyelerimiz; Yusuf Kotan başta olmak üzere; Ferit Karaköse, Yaşar Genç ve Harun Kazan’a bu çalışmanın ortaya çıkmasında verdikleri desteğe teşekkür ediyorum. Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi olarak bu tür faaliyetlerimizi yeni dönemde artırarak yola devam edeceğiz. “ dedi. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.