HARUN CİCİ FESTİVAL İÇİN TORTUM’DA

Dünyaca ünlü saç tasarım markası Harun Cici “hayalim” dediği “Sıla-i Rahim” projesini gerçekleştirmek için düzenlediği festivallerden ikincisini Erzurum Tortum Alapınar köyünde düzenlemeye hazırlanıyor.

15 Temmuz 2015 Çarşamba 01:02
HARUN CİCİ FESTİVAL İÇİN TORTUM’DA
Dünyaca ünlü saç tasarım markası Harun Cici “hayalim” dediği “Sıla-i Rahim” projesini gerçekleştirmek için düzenlediği festivallerden ikincisini Erzurum Tortum Alapınar köyünde düzenlemeye hazırlanıyor. Bayramın ikinci günü (17 Temmuz) düzenlenecek festival için ön hazırlıklar tamamlanırken Harun Cici son durumu bizzat yerinde görmek ve yetkililerle görüş alışverişinde bulunmak için Erzurum’a gidiyor.
Harun Cici, köyden kente göç eden milyonlarca kişiden birisi. Büyük şehrin cazibesi ve zorluklarını birebir yaşayan ve mesleki  yaşamında başarıya ulaşarak kuaförlük alanında dünya markası haline gelen bir isim. Köylerin üretkenliklerini kaybederek harap hale gelmesi, hemşerilerinin büyük şehirlerin çarkları arasında yaşam mücadelesi vermesi ve sıkıntılarla boğuşması Harun Cici’yi harekete geçirdi. Harun Cici Köye Dönüş Projesi’yle toplumsal bir harekete öncülük yapıyor. Azerbaycan’dan Dünyaca ünlü Azeri Ressam Nevai Metin de bu festivale katılıp köyün ve köylülerin resmini yapacak. Daha sonra bu resimler dünyanın pek çok ülkesinde ve Türkiye’nin birçok ilinde sergileyecek. Öte yandan Salı günü Azerbaycan medyasında festivalle ilgili  haberler çıktı. Çıkan haberlerde festivale Azerbaycan’dan ünlü sanatçıların katılacağı ifade edildi.
TORTUM FASULYESİ ÜRETİLECEK
Harun Cici’nin amacı meşhur Tortum fasulyesi gibi bölgenin değerli ürünlerini köylerde ürettirerek bunların büyük şehirlerde hemşerilere satışının yapılmasını sağlayarak yerleşik ailelere geçim imkanı temin etmek.
PROF. DR. KARAHAN’DAN DESTEK
Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faris Karahan’ da Harun Cici ile birlikte bölgenin kalkınması için çaba sarf ediyor. Prof. Dr. Karahan’ın “81 ilde ailem var” projesi gibi projelerle ailelerin Erzurum ve köylerini görerek sıla-i rahim yapması da hedefleniyor. Turizm ve inşaat sektörüyle bu projelerin desteklenmesi ve köylerinde ekonomik anlamda insanlara geçim sağlayan bir hale dönüştürülmesi esas amaç. Dünyanın ünlü saç tasarım markası Harun Cici’nin bu sosyal sorumluluk projelerini içeren HC Life Dergisi de festival özel sayısıyla çıkıyor. Harun Cici, “Herşey Erzurum ve Erzurumlu hemşerilerimiz için. Haydi gelin Erzurumlu dostlar, projelerin bir köşesinden tutalım, çocuklarımızı ve geleceğimizi yaşanabilir bir ülke ve kent bırakalım. Erzurum’u marka kent haline getirelim. Türkiye’ye örnek olalım. Bu vesileyle başta bütün Erzurumluların ve vatandaşlarımızın bayramını kutlar, saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.  

Editör

Son Güncelleme: 15.07.2015 01:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.