GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDEN SERAMİK SERGİSİ

Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevin Ayduslu tarafından düzenlenen, “Kavuşma” adlı seramik sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda açıldı.

02 Ocak 2014 Perşembe 13:13
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NDEN SERAMİK SERGİSİ
Serginin açılışı, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, Enstitü Müdürleri, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kendine özgü seramik kuşları ile tanınan Ayduslu, Mevlana’yı konu alan bu sergide, Mevlana’nın Aşk ve Sevgini kuş formlarında yorumladığını belirterek, sergiyi oluşturan eserlerde serbest ve elle şekillendirme tekniklerini bir arada kullandığını ve tekli, ikili, üçlü kompozisyonlarından oluşan seramiklerde yoğunlukla kilin doğal beyaz rengini tercih ederek eserlerini oluşturduğunu ifade etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda açık kalacak olan Seramik Sergisi 30 Aralık 2013- 3 Ocak 2014 tarihleri arasında gezilebileceği belirtildi.

Editör

Son Güncelleme: 02.01.2014 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.