Gel o dergiyi çıkart başkan!

Gel o dergiyi çıkart başkan!

admin
admin
27 Ağustos 2019 Salı 12:59
Gel o dergiyi çıkart başkan!

Vedat REFAYELİ

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’ın en çok beğendiğim taraflarından biri de ‘kitap kurdu’ olması.

Boş zamanlarında kitap okuyan, düşün hayatında olan, yargılayan, sorgulayan biridir. Belediye Başkanı seçildikten bir süre sonra onu ilk gördüğüm yer de zaten Kitap Fuarı’ydı. Kendisine hayırlı olsun dileklerimi de gazeteci arkadaşım Onur Sağsöz ile orada iletmiştim.

Kitabı, okumayı bu kadar seven birinin Beyaz Şehir Dergisi konusunda kayıtsız kalmış olmasını anlamış değilim ama.. Palandöken Belediyesi’nin Orhan Bulutlar zamanında yayın hayatına başlayan ve bayağı da iyi giden o dergi, kaç aydır çıkmıyor, şaşırmış durumdayım.

Başkan Sunar’ın 3 ayda bir yayınlanan ve en son 28’nci sayısını çıkartan Palandöken Belediyesi’ne ait o derginin yeni sayısını kaldığı yerden yeniden kompleks yapmadan yayınlamasıdır arzum. Çünkü o kültür ve sanat dergisi sıradan bir dergi değildir, özgün haliyle her Erzurumlunun da masasında olması gereken bir eserdir.

Siyaset de yoktur, ticaret de. Mali yükünün de fazla olmadığını sandığım Beyazşehir Dergisi Palandöken Belediyesi’nin de bir değeridir ve bu değeri yaşatmak da yeni seçlen başkanın görevi olmalıdır.

Hele de yayın yönetmenliğini Naci Elmalı gibi bu şehrin yüz aklarından, kendini kültür ve sanata adamış adam gibi adam olan birinin yaptığı dergi yaşamak, yaşatılmak zorundadır.

Çünkü en azından Erzurum’da farklı tarzı ve içeriğiyle öyle bir yoktur. Vardır ama Beyazşehir’in yeri ayrı bir yerdir. Erzurum’u voleybolda temsil eden Palandöken Voleybol takımının kapatılmasını belki bir şekilde anlarım ama o derginin yayın hayatına son verilmesini yazan-çizen bir adam olarak kabul edemem, etmem.

Sevgili başkan Sunar’ı şehirde farkındalık oluşturan bu yayını devam ettirmeye davet ediyor, okuyan biri olarak onu üstüne biraz daha koymuş şekilde 29’ncu sayısında başyazı yazmış, Orhan Bulutlar’ın bıraktığı yerden başlamış şekilde görmek istiyor, istiyor, istiyorum..

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.