ETSO AB BİLGİ MERKEZİ’NDEN FOTOĞRAF SERGİSİ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) faaliyetlerini sürdüren Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, AB tarafından desteklenen projelerin konu edildiği bir fotoğraf sergisi düzenledi.

13 Mayıs 2015 Çarşamba 07:25
ETSO AB BİLGİ MERKEZİ’NDEN FOTOĞRAF SERGİSİ
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) faaliyetlerini sürdüren Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, AB tarafından desteklenen projelerin konu edildiği bir fotoğraf sergisi düzenledi. 

9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve AB’nin Türkiye’deki paydaşlarıyla yürüttüğü projelerle ilgili fotoğrafların yer aldığı sergi, ETSO binasında açıldı. AB projeleri ve açılan fotoğraf sergisi hakkında bilgi veren ETSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elifnur Terzioğlu, AB’nin katılım öncesi yardım bağlamında ülkemizde pek çok paydaşla birlikte çalıştığını belirterek, bakanlıklar ve diğer devlet kurumlarının; “Eşleştirme Projeleri” yoluyla üye devlet uzmanlığından, teknik yardım programları ve diğer uluslararası örgütlerin yardımıyla da pratik kapasite arttırma desteğinden faydalandıklarını ifade etti.

Belediyelerin, IPA fonları (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı) yoluyla, su ve atık yönetimi konusunda altyapılarını geliştirdiğini kaydeden Terzioğlu, başta kadın girişimciler ve daha az gelişmiş bölgelerde faaliyet gösteren girişimciler olmak üzere, iş dünyasının da AB desteklerinden faydalandığını dile getirdi. Birçok öğrencinin Erasmus Programı kapsamında eğitimlerini Avrupa’da sürdürdüğünü hatırlatan Terzioğlu, “Kadın, erkek, genç veya yaşlı herkesin yer aldığı AB projelerinin birçoğu da sivil toplum faaliyetleri yoluyla gerçekleştiriliyor. Kısacası bu destek, sağlanan fonların da ötesine geçti. Bu destek sayesinde karşılıklı değişim, etkileşimin ve bilgi, fikir ve teknoloji paylaşımı yapılabilmiştir. İşte bu sergi de, AB tarafından desteklenen projelerin uygulanması sırasına çekilmiş bazı fotoğrafları vatandaşlarımızın dikkatine sunuyor. Bu kareler, AB mali desteğiyle neler başarılabileceğine dair örnekleri gösteriyor. Bütün bunlar fırsat sunulması ve destek verilmesi halinde, el ele verdiğimiz zaman birlikte neler başarabileceğimizi gösteren birer delildir” diye konuştu.

ETSO’daki fotoğraf sergisi, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından ilgiyle gezildi.

Editör

Son Güncelleme: 13.05.2015 07:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.