Erzurum Kitap Fuarı açılıyor

"Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı" yarından itibaren kitapseverleri ağırlayacak.

admin
admin
08 Mayıs 2018 Salı 10:18
Erzurum Kitap Fuarı açılıyor

TÜYAP Anadolu Fuarları Anonim Şirketi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen "Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı" yarından itibaren kitapseverleri ağırlayacak.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Müceldili Konağı Kültür Evi'nde yapılan basın toplantısında, TÜYAP'ın Türkiye'de yaptığı yaklaşık 40 yıldır fuarcılık çalışmalarında bulunduğunu ifade etti.

Alagöz, Erzurum'da birçok fuar yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kentte tarım ve hayvancılık, inşaat ve yapı, mobilya fuarlarının yanı sıra şehrin sosyal hayatını renklendirecek evlilik hazırlığı içeren fuar yapacağız. Önümüzdeki yıllarda Erzurum'un, Türkiye'de önemli bir fuar destinasyonu haline gelmesi için ciddi bir uğraş vereceğiz. Erzurum 4 kez kitap fuarına ev sahipliği yaptı. Bu yıl düzenlenen kitap fuarı, TÜYAP'ın bilgi birikimi, vizyonu ve marka değeriyle ortaya muazzam bir eser çıkaracak."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Erzurum'un, ruhu olan bir şehir özelliği taşıdığını ve dünyada bu şekilde nadir şehirler bulunduğunu aktardı.

Erzurum'u bir eğitim şehri olarak gördüğünü anlatan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erzurum geçmişte medreseler şehridir, şimdi de üniversite ve sağlık şehridir. Bizlerin vazifesi kenti geliştirmek ve güzelleştirmenin yanı sıra tarihteki konumunu devam ettirmektir. Erzurum'da her yıl yaptığımız kitap fuarları daha da önem arz edecek konuma geldi. Kentlerin sadece fiziki olarak gelişmesi değil, aynı zamanda kentte yaşayan insanlarımızın, okuyan, düşünen, fikir ve düşüncelerini geliştiren bir anlayışa sahip olmalarında da gelişme sağlanmalıdır. Fuarımızın amacı, Erzurum'daki insanlarımızı kitaplarla buluşturarak okumalarını sağlamaktır."

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde yarınki açılış töreniyle ziyaretçilerini ağırlayacak fuarda, söyleşi, panel, şiir dinletisi ve atölye çalışmalarının yer aldığı 40 kültür etkinliği düzenlenecek.

Öte yandan 200 yazarı misafir edecek fuar 13 Mayıs tarihine kadar sürecek.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.