Erzurum Halk Tiyatrosu ezber bozdu

admin
admin
24 Nisan 2018 Salı 07:48
Erzurum Halk Tiyatrosu ezber bozdu

Erzurum Halk Tiyatrosu’nun sahnelediği “Eyvah Sevirem” adlı tiyatro oyunu, sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Cengiz Durular’ın kaleme aldığı, tiyatro sanatçısı Oktay Parlar’ın yönetmenliğini yaptığı tek perdelik komedi oyunu, Erzurumlulardan yoğun ilgi gördü.

Ünlü tiyatrocular Bilal Tavlak, Oktay Parlar ve Şerif Avcı’nın rol aldığı aile komedisi, 18 ve 22 Nisan tarihleri arasında İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Kent kültürüne katkıda bulunmak adına Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz’ın da rol aldığı tiyatro oyunu, seyirciyi gülmekten kırıp geçirdi.

Evlilik müessesine adım atan bir genç ve arkadaşlarının başlarından geçen komik olayların anlatıldığı Eyvah Sevirem’de Ayşenur Bayraktaroğlu, Sedagül Yavuz, Ayçanur Uzun, Esranur Saruhan, Yaşar Kars, Bilal Taşkesenligil, Nur Güçlü, Erdem Ballı, Harun Uğurlu, Seher Karataş, Ebru Şimşek, Mustafa Özdemir, Miraç Ateş, Resul Özcan ve Burhan Limon rol aldı. Işık tasarımı Eser Dursun’a, müzikleri Hakan Çelik’e ait olan tiyatro oyununun yönetmen yardımcılığını da Şerif Avcı üstlendi.

Erzurum Halk Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Oktay Parlar, oyunun sahnelenmesinde destek olan herkese teşekkür ederek, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e bizlere sunduğu destekten ötürü şükranlarımızı sunuyoruz. Oyunumuzun sahnelenmesinde Erzurum Halk Tiyatrosu’na katkıda bulunan tüm sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. İlimizin tiyatro hayatına yeni bir soluk kazandıran Erzurum Halk Tiyatrosu, kent kültürü anlatmaya ve Geleneksel Türk Tiyatrosu’nu yaşatmaya devam edecek” dedi.

Erzurum Halk Tiyatrosu Genel Koordinatörü Bilal Tavlak da, “Oyunumuza iştirak ederek bizleri yalnız bırakmayan sanat aşığı tüm hemşehrilerimize en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Yoğun istek üzerine bu güzel aile komedisini seyirciyle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Köksal Gelgeç 2018-04-24 08:42:20

Gerçekten Erzurumumuzu ve Erzuruma Dadaşlara en güzel hitap eden Erzurum Kültürünü en güzel yansıtan çok güzel bir tiyatrodur Tüm Erzurumlu dadaşların desteklerini bekliyoruz.