Erzurum'da Kur'an ziyafeti

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, "1001 Hatim" programı kapsamında Kur'an ziyafeti düzenledi.

admin
admin
13 Ocak 2018 Cumartesi 10:12
Erzurum'da Kur'an ziyafeti

İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Fas Kraliyet Hafızı Hişam El Azimi, Hafız Mustafa Kızılcaoğlu ve Hafız Menduh Karslı katıldı.

İl Müftülüğü ilahi grubunun da seslendirdiği kasideler, programa katılan vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, "Allah'ın mucizesi olan Kur'anı Kerim yüce mevlanın insanoğluna gönderdiği en büyük hediye ve nurdur. Onu anlatmak için kelime sıfatlar yetersizdir. Kur'an her yaşta ve eğitimdeki her insanın anlayabileceği kadar açık ve hikmetli bir kitaptır." dedi.

Sekmen, Kur'anın insanlara rehber olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kur'an muhteşem muhtevasıyla insanoğluna İslam şuurunu aşılayan ve her bir ayetinde değer biçilemez özelliklere sahiptir. Yeryüzüne indiği asırdan bu yana her bir yüzyıl Kur'an çağıdır. Erzurum'da kutsal kitabımıza ehemmiyet veren İslam beldelerinden biridir. Zira dünyada '1001 Hatim' geleneği bizim şehrimizde mevcuttur. Pir Ali Baba Hazretleri'nin başlattığı bu gelenek, her yıl aralık ve ocak aylarında devam ettirilerek hatimler indirilmekte. Bu gelenek her 'Dadaş'ın onur ve gurur duyduğu asil ve iftihar vesilesidir."

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKuranı KerimZiyafet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.