Erzurum'da "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Erzurum'da, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması" düzenlendi.

admin
admin
29 Nisan 2019 Pazartesi 09:34
Erzurum'da "12. Uluslararası Öğrenci Buluşması"

Atatürk Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, UDEF tarafından "Doğu'dan Batı'ya adil bir dünyaya" sloganıyla bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması Yakutiye Kent Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Kentte eğitim gören 56 ülkeden yaklaşık iki bin öğrencinin bir araya geldiği etkinlikte, öğrenciler katılımcılara özel stantlarda kendi yöre ve kültürlerine ait değerlerin tanıtımını yaptı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitenin uluslararası olma hedefi çerçevesinde kendileri için büyük önem arz ettiğini belirterek, "Bu nedenle gerek sizlerle ve gerekse uluslararası akademik personelimizle düzenli olarak bir araya gelmeyi ve globalleşme süreçlerimizin başarılı sonuçlarını görmeyi ve bu vesileyle üniversitemizin, dolayısıyla dünyanın ve insanlığın geleceğini hep birlikte planlamayı önemsiyoruz." ifadesinde bulundu.

Söz konusu etkinliklerin dostluk ve kardeşlik düşüncesinin kuvvetlenmesi için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkati çeken Çomaklı, misafir öğrencilerden beklentilerinin Erzurum’dan kendi ülkelerine kültür köprüsü kurmak olduğunu vurguladı.

"SİZLERİ KÜLTÜR ELÇİSİ OLARAK ÜLKEMİZDEN UĞURLAMAK EN BÜYÜK DİLEĞİMİZDİR"

Rektör Çomaklı, dünyadaki ülkelerden yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin Atatürk Üniversitesi ailesine katıldığına ve hedeflerinin bu sayıları daha artırmak olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sizleri eğitimli bireyler olarak mezun etmenin yanı sıra birer kültür elçisi olarak ülkemizden uğurlamak en büyük dileğimizdir. Bu vesileyle UDEF ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, verimli bir etkinlik olmasını temenni ediyorum."

Etkinliğin açılışına, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Yarba, UDEF Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Halis Ergün, İran Erzurum Başkonsolosu Hüseyin Gasimi ile ilgili personel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.