Erzurum barının imi-cimi bu kitapta!

Erzurum barının imi-cimi bu kitapta!

admin
admin
17 Ekim 2017 Salı 17:30
Erzurum barının imi-cimi bu kitapta!

Vedat REFAYELİ

Erzurum barları ile ilgili kuşkusuz çok sayıda yayınlanmış eser var. Ne var ki Şair Nef’i gibi Erzurum barları ile ilgili bilgiler de çok kısıtlıdır. Çeşitli zamanlarda değişik isimler tarafından Erzurum barları yazılmıştır ama belli ki en kapsamlısı bu olacak! ERVAK tarafından yayınlanması beklenen Müslüm Çağlar’ın yazdığı kitap.

Kısa adı ERVAK olan Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, ilk defa kapsamlı bir bar kitabını yayına sokmaya hazırlandıklarını belirtirken, ‘’Bu kitapta barlar ile ilgili her şey var. Bir başbar oyuncusu da olan ve yıllarca Halk Eğitim Müdürlüğü yapmış olan Müslüm Çağlar hocamız bu kitap için büyük bir emek verdi. Üzerinde yaklaşık 2 yıl geceli-gündüzlü çalıştı. Değişik dönemlerde bar ve barcılar ile ilgili anıların da yeraldığı bu kitapta konu bar olduğu için ne ararsan var. Son rötuşları yapılan ‘Yüce Dağların Başında Erzurum Barları Üzerine Düşünceler’ kitabı yakın bir zamanda okuyucuların elinde olacaktır’’ dedi.

Yeni çıkacak olan kitapta eski Cumhurbaşkanlarından Erzurumlu Cemal Gürsel’in de bar tutarken fotoğrafları yeralıyor..

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumBarErdal Güzel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.