ERVAK'TAN KARA FATMA BELGESEL TİYATRO

Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) üsteğmen Kara Fatma'yı sahnelediği tiyatro oyunu ile bir kez daha tanıttı.

admin
admin
27 Aralık 2015 Pazar 22:15
ERVAK'TAN KARA FATMA BELGESEL TİYATRO
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) üsteğmen Kara Fatma'yı sahnelediği tiyatro oyunu ile bir kez daha tanıttı. 

Erzurum Kalkınma Vakfı üsteğmen Kara Fatma'yı sahnelediği tiyatro oyunu ile bir kez daha tanıttı. Atatürk Üniversitesi Nenehatun kültür merkezinde 2 seans oynanan oyunu yaklaşık 600 kişi izledi. Konu ilgili açıklama yapan Er-Vak Gençlik Komisyonu Başkanı Emre Çomaklı, "Vakıf olarak Kurtuluş Savaşı´nın önemli kadın kahramanlarından Kara Fatma´yı daha önce de Erzurum'un ünlü şahsiyetlerini tanıttığımız anma programlarımız ile tanıtmaya ve gelecek nesillere anlatmaya çalıştık. Bu defada daha fazla kitlelere ulaşmak adına tiyatro ile milli mücadeleyi sahneye taşıdık. Kültür Sanat topluluğumuzun çalışmaları neticesinde ortaya güzel bir eser çıktı. Şanlı tarihimizin abide şahsiyetlerinin gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. İmkanlarımız doğrultusunda diğer değerlerimizi de sanatla insanlara tanıtmak adına yeni projelerimiz de bulunmaktadır.Hemşehrilerimizin vakfımıza duyduğu güven ve teveccühün vermiş olduğu sorumlulukla çalışmalarımız hız kesmeden her alanda devam etmektedir. Son olarak Büyük beğeni ve takdir alan oyunumuzda eserlerinden esinlendiğimiz yazar Mehmet Dağıstanlı'ya, başta yönetim kurulu başkanımız Erdal Güzel ve kadın komisyonu başkanımız Nuran Çelenk'e ayrıca oyunu büyük bir çaba ile hazırlayan yönetmen Ferhat Raşit Kına nezdinde tüm oyunculara ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

KARA FATMA KİMDİR?

Kara Fatma (Seher Elden) 1888´de Erzurum´da doğdu. Subay Derviş Bey´le evlenip Balkan Savaşı´na katıldı. 1. Dünya Savaşında Kafkas cephesine gitti. 1919´da Sivas Kongresinin yapıldığı günlerde Mustafa Kemal´le görüştü. Bu görüşmenin ardından milis müfreze komutanı olarak batı cephesinde görevlendirildi. 700´e yakın 60´ı kadın milis birliği ile Başkomutanlık Meydan Muharebesinde yer aldı. Büyük Taaruzun ilk günlerinde Yunan askerlerine esir düştü. Ancak esaretten kurtularak müfrezesinin başına geçti. Kurtuluş Savaşından sonra ´Üsteğmen´ rütbesiyle emekli oldu. Emekli maşını Kızılay´a bağışladı. 1955´de İstanbul´da vefat etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.