Ehram ‘Halkın Sanatı’nda izleyiciyle buluştu

Anadolu’nun geleneksel el sanatlarını ekrana taşıyan Halkın Sanatı programında ehram tanıtıldı.

admin
admin
03 Temmuz 2020 Cuma 22:03
Ehram ‘Halkın Sanatı’nda izleyiciyle buluştu

Türkiye’nin önde gelen moda tasarımcılarından Dilek Hanif’in hazırlayıp sunduğu ve geçtiğimiz aylarda yayımlanan program büyük ilgi gördü. Anadolu’nun değerlerini yerinde araştıran ve günümüze uyarlayarak izleyiciyle buluşturan Dilek Hanif, yüzyılların el emeği, göz nuru el sanatları tanıtan programlarıyla takdir topluyor.

Hanif, her ilde öne çıkan yöresel ürünleri kullanılarak geleneksel ile moderni buluşturuyor ve farklı bir tasarımla izleyicinin karşısına çıkıyor. Halkın Sanatı programında Erzurum’da, kadınların soğuktan korunmak için kullandığı ve tamamen koyun yününden örülmüş geleneksel “Ehram”ların hikayesinin peşine düştü. Nakışlarla süslenen ve renkleriyle mesajlar veren geleneksel “Ehram”dan nasıl modern bir tasarım ürünü ortaya çıktığı Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Saltuklu Halkın Sanatı’na anlattı.

Programda ayrıca ehramın dokunuşu ve müşteriye sunumu da detaylarıyla izleyiciyle buluştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.