EDT, "Ufak Bir Hata" ile perdelerini açıyor

EDT, kuruluşunun yirmi birinci yılında "Ufak Bir Hata" oyunuyla seyircisiyle buluşacak.

admin
admin
04 Ekim 2018 Perşembe 08:15
EDT, "Ufak Bir Hata" ile perdelerini açıyor

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), kuruluşunun yirmi birinci yılında "Ufak Bir Hata" oyunuyla seyirciyle buluşacak.

Filiz Adıgüzel'in yazdığı Kader Gözpınar'ın yönettiği tek perdelik oyunda, cezaevinde 10 yıl yaşamak zorunda kalan bir kadının cezaevinden çıktıktan sonra geçmişiyle yüzleşmesi anlatılıyor.

Dekoru Fatih Yarşi, kostümleri Elif Özhancı, ışık tasarımı Rahmi Özan'a ait oyunda Abdullah Arif Atalay ve Merve Gül rol alıyor.

EDT Müdürü Emrah Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatta verilen kararların insanı bazen nereye götüreceğinin bilinmez olduğunu söyledi.

Oyunun bu bakış açısıyla başladığını belirten Keskin, "Oyunumuzu geçmişte verilen kararların bir hesaplaşması olarak görüyoruz. Çünkü verilen kararların sizi nereye götüreceği, tam bir muammadır." dedi.

Keskin, oyunda acı ve tatlı olayların yaşanacağını dile getirerek, "Hayat bir kuyunun dibinde yaşamaya benzer ve önünüzü göremezsiniz. Bir taraftan aşk bir taraftan da intikam provası var. Hangisinin kazanacağına, içinde yaşadığımız kuyu karar veriyor. Bize de sadece şahit olmak düşüyor. Geçmişte verdiğimiz kararların bizi nereye götürdüğünü hatırlarız ve biraz acı biraz tatlı bir tat bırakır, tıpkı yaşam gibi." ifadelerini kullandı.

Oyun, yarın ve cuma günü saat 19.30'da, cumartesi ise 14.00 ve 19.30 saatlerinde Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Salonu'nda izleyicisiyle buluşacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.