EDT İKİ OYUN SAHNELİYOR

Erzurum Devlet Tiyatrolarında bu hafta biri yetişkin bir diğeri ise çocuklara yönelik iki oyun sahneleniyor.

06 Kasım 2013 Çarşamba 10:31
EDT İKİ OYUN SAHNELİYOR
Erzurum Devlet Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre 7 - 8 ve 9 Kasım da Ahmet Vefik Paşa’nın yazdığı Ömer Naci Topçu’nun yönettiği ‘Meraki’ isimli komedi oyunuyla seyircisinin karşısına çıkacak olan Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları, 10 Kasım’da ise Mike Kenny yazdığı, Ebru Aytürk Evren’in yönettiği “Yürüyen Taşlar” isimli çocuk oyunuyla çocukların karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar.

Ahmet Vefik Paşa’nın, Moliere’in ‘Hastalık Hastası’ adlı oyunundan uyarladığı ‘Meraki’de, bir yandan hastalık hastası bir babanın düştüğü gülünç durum sahnelenirken, bir yandan da hastaları bir gelir kaynağı olarak gören hekimlere göndermelerde bulunuluyor. oyunda EDT sanatçılarından Levent Aras, Nazlı Polattaş, Merve Gül, Abdullah Arif Atalay’ın yanı sıra Melike Durak, Taner Köse, Cihat Faruk Sevindik, Kübra Tığtepe, Emre Yılmaz, Sinan Kaya, Samet Talayman rol alıyor.

10 Kasım Pazar günü saat 14:00 da sahnelenecek olan “Yürüyen Taşlar” isimli çocuk oyununda ise gökyüzünden uzaklardaki bir dağın arkasına düşen yıldızı bulmaya giden küçük kız ‘Cnthy’nin macera dolu hikayesi anlatılıyor. Zamanı geldiğin insanın kendine duyacağı özgüven ve cesaretle hareket ederek mücadele etmesi gerektiğini konu edinen oyunda ise EDT sanatçılarından Merve Gül, Melike Durak, Kübra Tığtepe, Emre Yılmaz ve Cihat Faruk Sevindik rol alıyor.

Oyunları izlemek isteyen tiyatro severlerin, Erzurum Devlet Tiyatrosundan, Erzurum AVM de yer alan gişeden ve internetten bilet temin edebilecekleri bildirildi.

Editör

Son Güncelleme: 06.11.2013 10:32
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDevlet Tiyatrosu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.