BÜYÜKŞEHİR'DEN “AHDE VEFA GECESİ“

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum'un yetiştirdiği TRT sanatçıları için “Ahde Vefa Gecesi“ düzenledi.

22 Şubat 2015 Pazar 20:35
BÜYÜKŞEHİR'DEN “AHDE VEFA GECESİ“
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla düzenlenen, TRT’nin Güçlü sesleri Erzurumlu ses sanatçılarından Mehmet Çalmaşır, Mükerrem Kemertaş, Lütfü Ortakale, Zeki Süzergil, Metin Solmaz, Gürkan Özpeker, Mete Çelenk, Metin Gülebenzer, Cengiz Çelenk, Talat Baydar ve İlhami Kantar’ın konuk olduğu “Ahde Vefa Gecesi“ne Erzurumlular büyük ilgi gösterdi. 

Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'de gerçekleşen programa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'le beraber, Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri ve çok sayıda protokol üyesi de katıldı.

Erzurumluların yıllardır hayranlıkla dinlediği ses sanatçıları, kendileri için düzenlenen “Ahde Vefa Gecesi“nde en sevilen eserlerini seslendirdi. Zaman zaman seyircilerinde sanatçılara eşlik ettiği programda, sanatçılar halktan gelen isteklere de yer verdiler.

Duygu dolu anların yaşandığı “Ahde Vefa Gecesi“nde, duygusal bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, programa katılan sanatçılara ayrı ayrı teşekkür ederek, "Bir vefa örneği olarak, şehrimizin değerlerine karşı bir nebze de olsa sorumluluğumuzu yerine getire bilmek için 'Ahde Vefa Gecesi' düzenledik." dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak “Ahde Vefa Gecesi“ programları düzenlemeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Sekmen, “'Dostlarını daima vefa ile hatırla can ! Arayan sen ol, bulan sen; Tanıyan sen ol, kucaklayan yine sen. Kula vefası olmayanın Hakk'a vefası olmaz..!' anlayışıyla, Erzurum’un yetiştirdiği hepsi birbirinden değerli TRT sanatçıları Mehmet Çalmaşır, Mükerrem Kemertaş, Lütfü Ortakale, Zeki Süzergil , Metin Solmaz, Gürkan Özpeker, Mete Çelenk, Metin Gülebenzer, Cengiz Çelenk, Talat Baydar Ve İlhami Kantar’ı “Ahde Vefa Gecesi“ programız da siz, Erzurum ve sanat aşığı, halkımızla buluşturmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Konuşmasında, Sanatçı olmanın büyük gayret ve yürek istediğine vurgu yapan Başkan Sekmen, "Ne mutlu, milletinin gönlünde taht kuran, sanatçı olabilene, ne mutlu Erzurum'umuzun yetiştirdiği, Dadaşın gönlünde taht kuran, siz değerli sanatçılarımıza." diyerek, Erzurum'dan çıkıp, yarım asırdır tüm Türkiye'nin gönlünde taht kuran sanatçıları başarılarından dolayı tebrik etti.

Konuşmasında, Mevla'nın "Vefa"yla ilgili sözlerine de yer veren Başkan Sekmen, “ 'Vefa nedir, bilir misin? Vefa arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. Vefa; dostluğun asaletine, bir dua sonrası verilen sözlere, hayallere ihanet katmamandır. Vefa; ötelerin sonsuz mükafatı karşısında, cehennemi hafife almaman, ulvi güzellikleri dünyaya satmamandır.' diyor Mevlana... Vefa tam, mükemmel, içten, sağlam ve sarsılmaz kalp bağlılığıdır. Samimi inanan insan vefalıdır. Vefa, insanların hayatları süresince ihtiyaç duydukları üstün ahlak özellikleridir. Sevgi, şefkat, merhamet, hamiyet, yiğitlik ve vefa gibi duygular üstün insanların şiarıdır." şeklinde konuştu.

'Ahde Vefa'nın çok önemli bir meziyet olduğuna ve bu nedenle de gelecek nesillere 'Ahde Vefa'yı öğretmek için programlar düzenlemeye devam edeceklerini belirten Başkan Sekmen, "Yaşadığımız şu fani dünyada 'Ahde Vefa' kadar önemli bir şey yoktur. İyi günlerimizde yanımızda olanlar zamanla azalıyorlar, işte o zaman ahde vefası olan sizler varsınız, dostlar var. İnancımız ve değerlerimiz gereği Ahde Vefa'ya çok önem veriyoruz. Gelecek nesillerimize Ahde Vefa'yı öğretebilmenin gayreti içerisindeyiz. Bir vefa örneği olarak, şehrimizin değerlerine karşı bir nebzede olsa sorumluluğumu yerine getire bilmek için "Ahde Vefa" programları düzenlemeye devam edeceğiz. Bu kış gününde, "Ahde Vefa Gecesi"nde burada bulunarak, vefanın yüceliğine erişen siz değerli vefakar insanları tebrik ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, program sonunda, “Ahde Vefa Gecesi"ne katılan sanatçılar Mehmet Çalmaşır, Mükerrem Kemertaş, Lütfü Ortakale, Zeki Süzergil , Metin Solmaz, Gürkan Özpeker, Mete Çelenk, Metin Gülebenzer, Cengiz Çelenk, Talat Baydar ve İlhami Kantar’ı ayrı ayrı tebrik ederek hediyeler verdi.

Editör

Son Güncelleme: 22.02.2015 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.