Biz de isteriz, bize de söyleyin!

Biz de isteriz, bize de söyleyin!

admin
admin
22 Ekim 2021 Cuma 09:05
Biz de isteriz, bize de söyleyin!

Vedat REFAYELİ

‘Dağların aslanı’ sevgili Hüseyin Öz hocam facebook’da paylaşmamış olsa kesinlikle haberim olmayacaktı bu çalışmadan.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, kriz ortamı oluşturan pandemi sonrası yeni eğitim dönemi başlangıcı sebebiyle öğrencileri motive etmek maksadıyla ‘Öğretmenler çocuklar için söylüyor’ adlı bir etkinlik tertipledi.

Etkinlik kapsamında Erzurum genelindeki müzik öğretmenleri, kendi yörelerine ait bir türküyü sazlar eşliğinde söylemeleri gerekiyordu.

Her il kendi yöresinden bir parçayı seslendirirken Erzurum’a da kaynak kişisi Seyfettin Sığmaz ile Hulusi Seven’in ‘Kavurma koydum tasa’ türküsü düştü.

Muzaffer Sarısözen ustanın yine repertuarımıza kazandırdığı bu parçayı çeşitli okullarımızın müzik öğretmenleri okudu.

Farklı mekanlarda gerçekleşen çekimlerin de on numara beş yıldız olduğunu söylemeliyim.

Bana iyi geldiğine göre, özellikle de kulağı iyi olan ve Kavurma Koydum tasa türküsünü sevenlere de dinlemeleri halinde iyi geleceğine kesinlikle eminim.

***

Youtube kanalında var bu video.

En son baktığımda 20 bin 827’ydi izlenme sayısı.

Oysa daha çok tıklanmayı hakeden bir video.

Çok güzel bir senkronize çalışma olmuş ve şahsen ben bu görsel sınavdan hocalarımızın geçtiğini düşünüyorum.

Yönetmenliğini Selçuk Yakışan’ın yaptığı ve Selçuk Yılmaz’ın da aranjesini gerçekleştirmiş olduğu bu parça ile Erzurum’da müzik öğretmenliği yapan hocalarımızın da alanlarında ne kadar iyi olduklarını gözlemledim.

Bu kıymetli hocalarımızı birarada farklı konseptlerde de biz Erzurum seyircileriyle biraraya getirmesini de özellikle İl Müdürümüz Salih Kaygusuz’dan bekliyor ve istiyorum.

İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi sahnesinde onları görmek ve de saz ekibiyle birlikte dinlemektir en büyük dileğim.

Ses ve yorumlarıyla farkındalık oluşturan bu çalışmada yeralan Sevim İrmir, Elif Barışer, Seyhan Kutlu, Merve Erkan, Aslı Eda Çelik, Derya Severoğlu, Abdullah Coşkun, Ferdi İden, Selami Zengin ve Selçuk Yakışana bin teşekkür.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.