‘Bahar konseri’ büyüledi

Ankara’da kurulan Meşk-i Neva Türk Sanat Musikisi Korosu konserleriyle adeta mest ediyor.

admin
admin
12 Mayıs 2017 Cuma 00:26
‘Bahar konseri’ büyüledi

Şef Cengiz Taşkent yönetimindeki Meşk-i Neva Türk Sanat Musikisi Korosunun Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda verdiği "Bahar Konseri" tam not aldı. Meşk-i Neva Koro ve solistlerinin titizlikle hazırladıkları ve söyledikleri birbirinden güzel şarkılar salonda bulunan tüm konukları zaman zaman duygulandırırken, bazen de coşkulu anlar yaşattı.

Genç, profesyonel ve başarılı şef Cengiz Taşkent yönetimindeki koro, finali İzmir Marşı ile tamamlayarak ayakta alkışlandı. Katılımcılar, Koro Şefi Cengiz Taşkent'i, koronun kurucusu ve başkanı Canan Fatma Soğuksu ile korist ve solistleri bu güzel ve başarılı konserden dolayı tebrik ettiler.

Koro Şefi Taşkent, Meşk-i Neva Türk Sanat Musikisi korosunun kurulma amacının Türk Sanat Müziğini geniş kitlelerle paylaşarak, müziğimizin unutulmaması ve değer bulması amacını taşımak ve Türk Sanat Müziğinin hak ettiği yere gelmesine hizmet etmek olduğunu ifade etti.

ÜNLÜ YAPIMCI KAT TEBRİK ETTİ

Öte yandan konseri izleyenler arasında yer alan Erzurumlu ünlü yapımcı Sebahattin Kat’a Koro Şefi Cengiz Taşkent tarafından çiçek takdim edildi. Kat, Taşkent yönetimindeki musiki korosuna teşekkür ederek, “Sizleri dinlerken inanılmaz keyif aldım. Adeta gönül telimizi titrettiniz. Hepinize yürekten teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” Dedi.

CENGİZ TAŞKENT KİMDİR?

Şef Cengiz Taşkent Şubat 1980 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1998-2001 yıllarında TRT Türk Sanat Musikisi Korosunda ses sanatçısı olarak bulundu. Aynı yıllarda Kültür Bakanlığı ve TRT Türk Sanat Musikisi Gençlik Korosu’nda yer aldı. 2001 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Klasik Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nü kazanıp 2005 yılında üstün başarıyla mezun oldu. 2005 yılında Altındağ Belediyesi Türk Musikisi Korosu‘nu kurdu ve halen Koro şefi ve Genel koordinatörlük görevini sürdürmektedir.

Cengiz Taşkent TRT -1 de yayınlanan ‘’Akşam Sefası’’programlarında solist olarak yer almış ve çeşitli TV programlarında Türk musikisi programları yapmıştır. Türk Musikisini sevdirmek ve yaşatmak için özel çalışmalar yapan Cengiz Taşkent ud ve keman çalmaktadır. Kendine ait besteleri bulunan ve çeşitli korolarda Türk musikisi hocalığı yapmakta olan Cengiz Taşkent Meşk-i Neva Türk Musiki Korosu ile Ankara'da yirmiye yakın Türk Sanat Müziği Topluluklarının da Şefliğini üstlenmektedir.

Salih YILDIRIM

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.