Ankara'da Erzurum Günleri coşkusu

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfınca bu yıl yedincisi düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri etkinliği başladı.

admin
admin
17 Ekim 2019 Perşembe 20:57
Ankara'da Erzurum Günleri coşkusu

Stantlarda, Erzurum'a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, peynir, tereyağı ve geleneksel el sanatları gibi ürünler sergilendi, hediyelik eşyalar satışa sunuldu.

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfınca (ESAV) başkentte bu yıl yedincisi düzenlenen "Erzurum Tanıtım Günleri başladı.

ESAV tarafından ANKA Altınpark Expo Center'da kurulan stantlarda Erzurum kültürü ve yöresel ürünleri, başkentlilerle buluşturuldu.

Erzurum'a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, peynir, tereyağı ve geleneksel el sanatları gibi ürünler sergilendi, hediyelik eşyalar satışa sunuldu.

Tanıtım günleri kapsamında yapılan açılış programında, İstiklal Marşı okundu, Barış Pınarı Harekatı'nın başarıya ulaşması için dua edildi ve asker selamı verildi.

ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, burada yaptığı konuşmada, Milli Mücadele'nin 100'üncü yılının kutlandığını hatırlatarak, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi konusunda bugün de Barış Pınarı Harekatı'nı icra ettiğini söyledi.

Harekatın başarıya ulaşması için dua eden Aksungur, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başarılar diledi.

"20'Yİ AŞKIN HALK MÜZİĞİ SANATÇISI KONSER VERECEK"

Aksungur, tanıtım günleri kapsamında Erzurum'un kültürü, sanatçıları, yöresel ürünleri ve değerlerinin Ankaralılara tanıtılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum, hem konum itibarıyla hem de ülkemize kattığı değerler itibarıyla çok büyük şehir. Bu şehrin insanlarını Ankara'da buluşturacağız. İnanıyorum ki bu şehrin insanları güçlü oldukça ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çok büyük bir ivme kazanacaktır. Burada 4 gün boyunca 20'nin üzerinde halk müziği sanatçımız sizlerle bir arada olacaklar. İnanıyorum ki bu duyguyu hep birlikte yaşayacağız."

YATIRIMCILARI ERZURUM’A DAVET ETTİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, işadamlarının Erzurum’a yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Böyle bir şehirde başkanlık yapmanın büyük bir kıvanç olduğuna dikkat çeken Başkan Sekmen, “Erzurum geçmişiyle bugünüyle çok güzel bir şehir. İnsanımız misafirperver, gönül adamı. Böyle güzel bir şehrin mensubun olmak başta belediye başkanı olarak bana ve hemşerilerimize büyük bir kıvanç, büyük bir mutluluk vermektedir. Şehrimizin olmazsa olmazı Erzurum'umuzu yaşanılabilir bir kent konumuna getirmek en büyük arzumuzdur. Bunun için başka şehirde yaşayan hemşerilerimize buradan sesleniyorum. Erzurum ile irtibatınızı kesmeyin, imkânı olan kardeşlerimiz gelip Erzurum'da yatırım yapsınlar. Erzurum Türkiye'mizin en teşvikli yatırım bölgelerinden biri, 10 yıl birçok vergiden muaf. Etrafımızda 4 büyük ülke var. Başta İran olmak üzere onlarla ticaret yapma imkânımız var. Batıdan ürün alan birçok komşu vilayetlerimiz var. Bunları burada üretmemiz mümkün. Erzurum'un olmazsa olmazlarından kış turizmi, yaz turizmi, yayla turizmi ve spor turizmi olmak üzere birçok güzelliklerimiz var, tarihi mekânlarımız, doğal güzelliklerimiz var. Erzurum uzak değil. Öte yandan Erzurum, hayvancılıkta ülkemizin yağ ve peynir deposu olabilecek bir şehir. İşadamlarımızı bu alanda yatırım yapmak üzere şehrimize davet ediyoruz” dedi.

CUMHURİYETİ KURAN ŞEHİRDEN CUMHURİYETİN BAŞKENTİNE…

Daha sonra söz alan Erzurum Valisi Okay Memiş, Cumhuriyeti kuran şehirden Cumhuriyet’in Başkentinde olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Vatandaşların Barış Pınarı Harekâtına çok büyük destek verdiklerini ifade eden Vali Memiş, “Barış Pınarı Harekâtını Erzurum olarak desteklediğimiz belirtmek istiyorum. Cumhuriyet Caddesi’nde yürürken camiden çıkan yetmiş yaşlarında bir vatandaşımız, ‘Vali Bey bizi askere alırlar mı acaba, biz de harekâta katılırız' dedi, Erzurum böyle bir memleket. Ne kadar gurur duysak azdır. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı ilden Cumhuriyet’in başkentine, Ankara'ya geldik. Bizle yaklaşık 1 milyon vatandaşımıza hizmet ediyoruz. 20 İlçemiz, yaklaşık 2 bin köyümüz, coğrafi olarak Türkiye'nin 3. büyük iliyiz, 55 Birleşmiş Milletler ülkesinden daha büyük bir mülki hududumuz var. Bu tür organizasyonlarımız olduğunda yılda bir defa, birkaç günlüğüne de olsa değerli hemşerilerimize Erzurum lezzeti tattırmak istiyoruz. Erzurum'un, Palandöken'in havasını, kendi kültürümüzü buraya getirmek istiyoruz. Tarihi ve doğal güzelliklerimiz ile Ankara'dayız. Türk-İslam kenti olan Erzurum'dan buraya selamlarımız ve hürmetlerimizle geldik. Aynı zamanda Nene Hatunumuz ile Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ile Alvarlı Efeler ile sözlü kültürümüzle, değerli âşıklarımızla, şairlerimizle buradayız. Emsalsiz lezzetlerimiz ile de buradayız. Bu lezzetlerden Erzurum'da tatmaları için de bütün dadaş kardeşlerimizi, herkesi Erzurum'a davet ediyoruz” diye konuştu.

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZLA ASKERİMİZİN ARKASINDAYIZ

Sağlık Eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, tüm vekiller adına bir konuşma yaparak, Barış Pınarı Harekâtına her kesimden destek geldiğini söyledi.

Milletvekili Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Adını farklı şekilde koysalar da PKK terör örgütünün uzantılarına Suriye'de müsaade edemezdik. Allah'a şükürler olsun ki başımızda çok dirayetli bir Cumhurbaşkanımız var. Türkiye Cumhuriyeti bütün vatandaşları ile bu meselenin arkasında durdu ve durmaya devam ediyoruz. Bu Türkiye için bir zarurettir. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi Türk milleti için, bizim için sadece iki seçenek var bunu Kurtuluş Savaşı'nda da söylemiştik '' ya istiklal, ya ölüm''. Bu harekâtın arkasındayız. Erzurumlular olarak biz bu birlikteliğin sembolü bir şehiriz. Cenab-ı Hak insanlar olduğu gibi şehirlere de kader yazıyor. Bizim şehrimizin kaderi öteden beri üstümüze gelenlere mukavemet etmek olmuştur. Cumhuriyet kurulmadan önce de, Cumhuriyet kurulurken de böyleydi defalarca böyle olmuştur. Biz Erzurumlular millet nedir, vatan nedir, bayrak nedir, ezan nedir bunlar söz konusu olduğunda diğer ne varsa teferruattır bunu çok iyi biliriz.”

Programda, sanatçı Selma Algül Oflas ile Nurullah Akçayır verdikleri konserde türküler seslendirdi.

Programda AK Parti milletvekilleri Recep Akdağ, Fikri Işık, Mihrimah Belma Satır, Selami Altınok, Orhan Yeğin, İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli, Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel, Erzurum Valisi Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları da yer aldı.

Konuşmaların ardından Vali Okay Memiş ve katılımcılar kurdele kesimin ardından protokol üyeleri stantları gezerek, Erzurum’un yöresel ürünlerini ve kültürünü tanıma imkânı buldu. Ankara’da Erzurum günleri 20 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.