90. ATATÜRK MODA VE SANAT DEFİLESİ ERZURUM'DA SERGİLENECEK

Türkiye geneli eğitime destek amacıyla yapılan etkinlik Valilik olurları doğrultusunda 'c' adını taşıyan 90. Atatürk Defilesi, Hatay, Adıyaman, Erzincan ve Erzurum illerinde gerçekleşecek.

05 Kasım 2013 Salı 18:26
90. ATATÜRK MODA VE SANAT DEFİLESİ ERZURUM'DA SERGİLENECEK
Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi Kurucusu Modacı Hüseyin Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile eğitime ve kültüre yönelik, Atatürk’ün Öğrencilik ve Cumhuriyet döneminde giydiği kıyafetlerin sergileneceğini belirtti.

Modacı Özkan, “Cumhuriyetin Nar Çiçekleri adını taşıyan 90. Atatürk defilesi eğitime ve kültüre yönelik okullarımıza katkı amaçlı muhteşem bir etkinlik olacaktır.

Etkinliğin yapılabilmesi için Okul Müdürlerimizin Okul Aile birliklerimizin okullarına katkıların sağlanması ve defilenin yapılması için katılım sayısının İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne bildirilmesi konusunda hassasiyetlerini beklemekteyim. Defilede Atatürk’ün askeri ve sivil kıyafetlerinin benzerleri erkek mankenler üzerinde, Atatürk’ün Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde giydiği kıyafetlerin çağdaş bayan kıyafetlerine uyarlanmış kıyafetleri, bayan mankenler üzerinde ve günün modellerinin de yer alacağı koleksiyonlar, 90 dakikada kalabalık bir kadro ile ünlü mankenler üzerinde sergilenecektir. 2003 yılından bugüne kadar, hiçbir siyasi amaç taşımadan, sadece Atatürk’ün kıyafet kültürünü genç nesle, tanıtma gayreti göstermekteyiz. Eğitime Destek amaçlı düzenlenen etkinlikler Atatürk’ ün Osmanlı ve Cumhuriyet dönemimde giymiş olduğu kıyafetleri genç nesle tanıtmak için sergilerken aynı zamanda meslek eğitimi gören öğrencilerimize meslek sevgisi kazandırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Modacı Hüseyin Özkan, defileye yoğun bir katılımın beklendiğini belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 05.11.2013 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.